Rádiovíkend 13.7.2024 – pozvánky

Rádiovíkend 13.7.2024 – pozvánky

13. 07.

Zrekonštruovaný prameň Horná Ždaňa

Pridajte sa dnes na turistickú akciu po trase z obce Horná Ždaňa smerom na Ždánske Lazy a Dolnoždánsku skalu. Súčasťou tejto trasy je aj prameň Rakytie, ktorý v tomto roku rekonštruovali členovia občianskeho združenia Projekt Ždaňa. Slávnostne ho otvoria dnes o 15:00.

--

14. 07.

Múzeum kysuckej dediny vo Vychylovke

...pre vás zajtra pripravuje podujatie plné tradícií. Ako chutí kapustová polievka s fazuľou, chlieb s masťou a cibuľou či podlesníky pripravené na dobovej peci, budete môcť ochutnať priamo v skanzene. Od 10:00 do 16:00 budú pre vás skúsené kuchárky v jednotlivých objektoch variť tradičné kysucké jedlá a majsterky varešky predvádzať naživo svoje umenie. Návštevníci budú môcť jednotlivé jedlá aj bezplatne ochutnať. Nedeľné popoludnie Vám spríjemní Ľudová hudba Starejší z Novej Bystrice. A pripravia pre vás aj jazdu na Historickej lesnej úvraťovej železnici.

--

Malý štrbský maratón

... sa koná zajtra v Štrbe. Príde viac ako 700 štartujúcich. viac ako 700 štartujúcich z Česka, Poľska, Maďarska, Nórska, Nemecka, Ukrajiny a Slovenska. Štart hlavnej 31 kilometrovej trate zo Štrby do Liptovskej Tepličky a späť je naplánovaný o 9:30. 10 kilometrový okruh okolo stredovekej zaniknutej osady Šoldov štartuje tiež o 9:30 a na rovnakej trati si zasúťaží aj takmer stovka Nordic Walkerov. Súťažiť budú opäť aj deti a dorastenci v uliciach obce Štrba, ktoré si za svoj výkon odnesú malú účastnícku medailu a drobné sladké odmeny.

--

Kojšovská 25

Už zajtra sa môžete vybrať na tradičné turistické podujatie do Volovských vrchov - na Kojšovskú 25-ku. Pokračuje Marián Petrík:

Kojšovská 25 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

Objavovanie Prešova

... sa začína zajtra o 15:00. Viac povie Andrea Sivaničová

Objavovanie Prešova Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

17. 07.

Nočná prehliadka hradu Strečno

V stredu si môžete pozrieť hrad Strečno večer. Čaká na vás jeho nočná prehliadka. Pokračuje Magdaléna Lacková.

Nočná prehliadka hradu Strečno Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

19. 07.

Vyhlásenie Významného lesníckeho miesta Pamätníky Jozefa Dekreta Matejovie

... sa začne v piatok o 14:30 v Čiernom Balogu. Jozefovi Dekretovi Matejovie je venovaných viacero pamätných miest na Slovensku, medzi nimi aj dva v jeho rodnom Čiernom Balogu – pamätný kameň pri budove odštepného závodu Horehronie štátneho podniku LESY Slovenskej republiky a pamätná tabuľa na dome, ktorý stojí na mieste bývalého Dekretovho rodného domu. A práve tieto dva pamätníky vyhlásia za 65. významné lesnícke miesto.

--

19. – 20. 07.

Multižánrový festival Babylon

... bude budúci víkend v parku J. B. Magina v Dubnici nad Váhom. Môžete sa zúčastniť aj na recyklačnom workshope, bublirybačke, mobilnom planetáriu alebo si vypočuť zaujímavé rozprávanie zástupcov Chránenej krajinnej oblasti Strážovské vrchy. Z koncertov spomenieme vystúpenie Zuzany Smatanovej či Billyho Barmana.

--

27. 07.

Hlbocký boyard

... je podujatie, ktoré majú pre vás 27. júla. Hovoríme o ňom už teraz, pretože máte obmedzený čas na registrovanie sa. Pozýva Vás starostka Hlbokého nad Váhom v okrese Bytča - Karina Holešová.

Hlbocký boyard Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

fotka na web.jpg

Autor: Ladislav Eliaš

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame