Rádiovíkend 27.7.2024 – pozvánky

Rádiovíkend 27.7.2024 – pozvánky

27. – 28. 7.

Putovanie za históriou regiónu Vysoké Tatry

... pokračuje dnes a zajtra špeciálnym vydaním. So sprievodkyňou sa stretnete dnes o 10:00 pri Ceste slobody v Tatranských Matliaroch. Komentovaná prehliadka sa bude konať pri príležitosti 100. výročia úmrtia Franza Kafku. Zajtra bude sprevádzať Ivana Figová v Tatranskej Polianke. Stretnutie je o desiatej na vlakovej stanici.

--

27. 7.

12. ročník Spišských 333 Extreme

Spišuž po 12. krát dnes ožíva sviatkom húževnatých nadšencov horskej cyklistiky extrémneho horského cyklomaratónu s názvom Spišských 333 Extreme. Pripravili aj novinky pre najmenších. Slávnostné vyhodnotenie pretekov bude dnes o 17:00 pred Športovou halou v Spišskej Novej Vsi.

--

28. 7.

Modro-žltá túra

... pokračuje zajtra v Malých Karpatoch. Viac vie Martin Bednárik.

Modro-žltá túra Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


--

31. ročník cyklomaratónu Memoriál Petra Žáka

... štartuje zajtra o 9:00 pred sochou generála Svobodu vo Svidníku. Organizátori majú pre vás dve trasy 76 a 125 kilometrovú.

--

1. 8.

Samuel Libay – majster filigránu

... je názov výstavy, ktorej vernisáž majú pre vás vo štvrtok o 16:00 v Thurzovom dome v Banskej Bystrici. Pokračuje Dana Kurtíková zo Stredoslovenského múzea.

Samuel Libay – majster filigránu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

2. – 4. 8.

Okolo Liptova

... je názov tradičného podujatia, ktoré bude budúci týždeň do nedele. Začína sa už vo štvrtok s prezentáciou na Futbalovom ihrisku v Likavke o 16:00. Trasy vedú cestami Liptova a organizátori ich alternatívne prispôsobia a spoja ich s návštevami kultúrnych a historických pamiatok. Piatková 35 kilometrová trasa: Likavka – Ružomberok – štart Cyklokorytničky- sodovkáreň – lom Biela púť – Ludrová – múzeum výroby papiera – Ludrovská dolina,občerstvenie – Hučiaky - pešo, späť Likavka. Ďalšie trasy si pozrite na webe podujatia Okolo Liptova.

--

3. 8.

Výstup na Gerlašskú sklalu v Plešiveckej planine

... organizujú budúci týždeň v sobotu Kluby slovenských turistov Pustý hrad a Volovec. Trasa: Kružná – Veľký vrch – Gerlašská skala a späť, čo je 13 kilometrov, 5 hodín stredne náročným terénom. Stretnete sa o 6:00 pred Krajskou knižnicou Ľudovíta Štúra vo Zvolene.

--

Častovský cyklookruh

Na budúci týždeň v sobotu sa zídu cyklisti na obľúbenom podujatí Častovský cyklookruh. Hovorí Vladimír Schwarz.

Častovský cyklookruh Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na Častovskom cyklooruhu nebude chýbať ani občerstvovacia stanica a teda tradičný chlebík s masťou a cibuľou. Registrácia je na budúcu sobotu nad Častou - na lúke oproti hradu Červený Kameň od 7:30 do 9:00, potom nasleduje priebežný štart.

IMG_20210903_134752.jpg

Autor a foto: Ladislav Eliaš

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame