Rádiovíkend 12.10.2024 – pozvánky

Rádiovíkend 12.10.2024 – pozvánky

12. – 13. 10.

Festival potápačských filmov Tatry

Tatry tento víkend ovládnu zábery spod vodnej hladiny na medzinárodnom festivale potápačských filmov Tatry. Podujatie sa koná v hoteli Panorama na Štrbskom plese. Najlepší filmár si z festivalu odnesie Grand prix, víťaz vo fotokategórii autorské portfólio získa ocenenie Top fotograf.

--

12. 10.

9. ročník stretnutia v obci Hejce

Únia vojnových veteránov SR organizuje dnes o 11:00 na kopci Borsó pri obci Hejce v Maďarskej republike deviaty ročník stretnutia svojich členov spojený s turistickým výstupom a predsviatočným upratovaním pietneho miesta na kopci Borsó, kde je umiestnených 42 drevených stĺpov ako spomienka na obete leteckej havárie. Na tomto mieste dňa 19-teho januára 2006 o 19.30 hod. pri páde lietadla tragicky zahynulo 42 slovenských vojakov, ktorí sa vracali z úspešne ukončenej mierovej misie KFOR v Kosove. Zároveň si na tomto pietnom mieste zapálením 42 sviečok uctia pamiatku a zaspomínajú na priateľov, spolubojovníkov, ktorých delili od bezpečného pristátia a návratu domov už len minúty.

--

Nox Quaertox v Kežmarku po 1. krát

Nox Quaertox je zážitkový beh, kde ide hlavne o zábavu, netradičné trávenie voľného času a príjemne prežitý jesenný večer. Podujatie je súťažou dvojc na princípe orientačného behu. Na mape, ktorú dvojica dostane pred štartom, sú vyznačené kontroly s rôznou bodovou hodnotou, podľa vzdialenosti a náročnosti ich organizátori umiestnenia od miesta štartu. Registrácia bude dnes od 17:00 do 17:45 v Mestskom kultúrnom stredisku Starý trh v Kežmarku.

--

10. ročník cyklistických pretekov pre deti

Športový klub Ferčekovce organizuje dnes o 13:00 10. ročník cyklistických pretekov pre deti. Všetci dvojkolesoví pretekári sú srdečne vítaní na jesenných pretekoch na bicykloch a odrážadlách. Vítaní sú aj najmenší pretekári v kočiaroch a účastníci nad 15 rokov, pre ktorých je určená kategória Elite. Podujatie sa koná v jazdeckom areáli Slávia v Spišskej Novej Vsi.

--

Psotkov memoriál

Keď budete dnes na Štrbskom plese, tak si isto všimnete bežcov, ktorí sa vydajú z areálu bežeckého lyžovania na Jamské pleso – Rázcestie v Krivánskom žľabe – Tri studničky až po Chatu pod Soliskom a späť na Štrbské pleso. Psotkov memoriál je venovaný pamiatke slovenským horolezcom – obetiam Mount Everestu.

--

Objavovanie Prešova

... je tradičné podujatie, na ktorom sa počas komentovanej prechádzky veľa dozviete. Pokračuje sprievodkyňa Andrea Sivaničová.

Objavovanie Prešova Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

Budatínsky rínok

... majú pre vás dnes od desiatej v areáli Budatínskeho hradu v Žiline.

Budatínsky rínok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

19. 10.

Lesníckym chodníkom Jozefa Dekreta Matejovie

... je názov podujatia, ktoré majú pre vás turisti budúcu sobotu. Stretnete sa o 9:30 na Tajchu v Pavlovciach, o 15:00 podujatie vyhodnotia, odovzdajú pamätné listy i štafetu organizátorom ďalšieho ročníka.

--

Biobeh vo Veľkom Krtíši

Vinohradnícky bežecký festival vo Veľkom Krtíši spojí na budúci víkend vynikajúce crossové podmienky viníc a lesov do projektu biobeh vinohradmi. Nová generácia bežcov založila združenie a krosovú trať na horu Babka. Svoje schopnosti si na 7 kilometrovej trati v tvare hroznového strapca preveria bežci, cyklisti, duatlonisti, ale aj nordic walkeri /nordik volkeri/. Podujatie vytvorili nadšenci združenia Bežci VK. Pokračuje Andrea Gyorgová.

Biobeh vo Veľkom Krtíši Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

1697775780892.jpg

Autor a foto: Ladislav Eliaš

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame