Vyberáme správny krúžok pre dieťa

Vyberáme správny krúžok pre dieťa

Školský kolotoč sa už odštartoval. Pozná to každý rodič - desiaty, odchody, príchody, učenie  a krúžky. A práve s poslednou témou vám tento týždeň chceme pomôcť. Vybrať pre dieťa správnu mimoškolskú aktivitu nemusí byť jednoduché. Ľubomíra Goljerová sa dnes pozrie na to, čo treba pri výbere zvážiť. Najprv sa pýtala rodičov.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň ratolesti prihlasujeme na krúžky. Lenže aj to by malo mať svoje zákonitosti. Lebo zapísať dieťa trebárs na štyri krúžky a očakávať, že bude ešte aj stíhať prípravu do školy je už veľká odvaha. Preto Ľubomíra Goljerová zisťovala, koľko krúžkov deti zvládnu a ako postupovať, aby na ne nechodili iba z povinnosti.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň rodičom radíme, ako dieťaťu vybrať správny krúžok. Práve pohyb je to, čo naším ratolestiam často chýba - preto odborníci radia - ak už neviete, na akú voľnočasovú aktivitu dieťa zapísať, voľte športový krúžok. Možnosti zisťovala Ľubomíra Goljerová.

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aké záujmy majú vaše deti? Viete o nich? Mali by ste, pretože práve podľa nich sa dá vybrať vhodný krúžok, ktorý bude dieťa baviť. O záujmových krúžkoch dnes hovorí Ľubomíra Goljerová.

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý týždeň sme radili na aké krúžky deti zapísať. Dnes nám zostal už len pohľad do zákulisia krúžkov tvorivých. Kedy sa vydať týmto smerom a aké možnosti tu máme zisťovala Ľubomíra Goljerová.

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Takýto krúžok ale v škole nenájdete.

Už od budúceho týždňa sa ideme otužovať - počúvajte od pondelka.

Autorka: Ľubomíra Goljerová; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame