Darovanie krvi počas mimoriadnej situácie

Darovanie krvi počas mimoriadnej situácie

Národná transfúzna služba vyzýva ľudí, aby prišli darovať krv. Pre pandémiu koronavírusu sa počet darcov totiž výrazne znížil. Zásoby sú totiž obmedzené, no operácie akútnych pacientov pokračujú a tí krv nevyhnutne potrebujú. Ako to v týchto dňoch vyzerá pri darovaní najvzácnejšej tekutiny zisťoval v seriáli Lukáš Mano.

Darovanie krvi počas mimoriadnej situácie 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Snahou lekárov a sestier v transfúznych staniciach po celom Slovensku je, aby sa darovanie krvi stalo bežnou súčasťou nášho života. Nikdy totiž nevieme, kedy budeme najvzácnejšiu tekutinu potrebovať my, alebo naši najbližší. Mnohých pravidelných darcov však vystrašila pandémia. Ale je treba sa báť? To zisťoval Lukáš Mano.

Darovanie krvi počas mimoriadnej situácie 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V seriáli sa venujeme darovaniu krvi v čase pandémie. Aby ste mali čo najlepší prehľad o súčasnej situácii v transfúznych staniciach, jednu z nich sme aj navštívili. Na darovanie krvi je už pripravený Lukáš Mano.

Darovanie krvi počas mimoriadnej situácie 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

S prvými pokusmi o transfúziu krvi sa stretávame už v 15. storočí. Žiaľ, tieto medicínske či vedecké experimenty nedopadli najlepšie. Ľudia totiž ešte nepoznali krvné skupiny. Hovorí sa, že niektoré sú cennejšie ako iné. Je to naozaj tak? Zisťoval Lukáš Mano.

Darovanie krvi počas mimoriadnej situácie 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame