Umelá inteligencia vo vzdelávaní

Umelá inteligencia vo vzdelávaní

Umelá inteligencia sa v poslednom období dostala do popredia vďaka tomu, že si s ňou môžeme priamo četovať, prípadne ju požiadať o pomoc s rôznymi úlohami. To so sebou prináša kvantum nových možností v rôznych oblastiach vrátane vzdelávania. V Seriáli týždňa s Dášou Omastovou preto rozoberieme, ako tento moderný nástroj používať nielen efektívne, ale aj zodpovedne. Podľa prodekana Fakulty masmediálnej komunikácie v Trnave Petra Murára je pre pedagógov výborným pomocníkom:

Umelá inteligencia vo vzdelávaní (1/5) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak viete ako na ňu, tak je umelá inteligencia úžasným pomocníkom. V Seriáli týždňa s Dášou Omastovou hovoríme o tom, ako môže poslúžiť napríklad aj v školách. Podľa nedávneho prieskumu ju využívajú aj stredoškoláci. Pokračuje Norbert Vrabec z Fakulty masmediálnej komunikácie v Trnave.

Umelá inteligencia vo vzdelávaní (2/5) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V Seriáli týždňa s Dášou Omastovou hovoríme o tom, ako môže umelá inteligencia poslúžiť aj v oblasti vzdelávania. Študenti, samozrejme, držia krok s dobou a novú technológiu dôverne poznajú, no podľa nedávneho prieskumu Fakulty masmediálnej komunikácie v Trnave im zdatne konkurujú aj pedagógovia. Ako hovorí vedúci Katedry mediálnej výchovy Norbert Vrabec, využila ju už viac než polovica opýtaných učiteľov.

Umelá inteligencia vo vzdelávaní (3/5) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V Seriáli týždňa s Dášou Omastovou ponúkame praktické rady ako využiť umelú inteligenciu vo vzdelávaní. Študentom dokáže napríklad skontrolovať seminárnu prácu alebo ponúknuť cvičenia z cudzieho jazyka, pedagógom zas pomôže s prípravou prezentácie prípadne osnovy. Využiť ju ale môžu aj pri skúšaní žiakov. Prodekan Fakulty masmediálnej komunikácie v Trnave Peter Murár.

Umelá inteligencia vo vzdelávaní (4/5) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Umelá inteligencia doteraz často pracovala takpovediac na pozadí a bez toho, aby sme si ju všimli. Pomáhala vylepšiť fotky v telefóne alebo surfovanie po internete. No dnes už jej vieme aj priamo zadať konkrétnu úlohu. V Seriáli týždňa s Dášou Omastovou hovoríme o tom, ako sa to dá využiť v školstve. Po sérii praktických tipov však ešte musíme pridať zopár upozornení. Prodekan Fakulty masmediálnej komunikácie v Trnave Peter Murár.

Umelá inteligencia vo vzdelávaní (5/5) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Autorka: Dáša Omastová FOTO: freepik

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame