ITAPA 2023 - Cena Rádia Slovensko

ITAPA 2023 - Cena Rádia Slovensko

Elektronický účet poistenca

Medzinárodný kongres ITAPA spolu s RTVS aj tento rok udelí Cenu Rádia Slovensko inovatívnemu projektu, ktorý pomocou technológií zlepšuje svet okolo nás. O tom, kto ju nakoniec získa, rozhodnete vy - naši poslucháči. V Seriáli týždňa vám postupne predstavíme piatich nominovaných. Začíname s elektronickým účtom poistenca, o ktorom Dáši Omastovej povedal viac generálny riaditeľ Sociálnej poisťovne Michal Ilko.

Elektronický účet poistenca Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


KRTKO+HandCubeKeys – komunikačno-edukačný systém

Keď sa stretne chuť pomáhať a moderné technológie, môžu sa diať aj malé zázraky. Dôkazom je ďalší z projektov nominovaných na Cenu Rádia Slovensko, ktorú udeľujeme v spolupráci s konferenciou ITAPA. Unikátny komunikačno-edukačný systém vznikol spojením špeciálnej klávesnice HandCubeKeys a vylepšení z dielne vzdelávacieho centra KRTKO. Dáši Omastovej ho predstavila Diana Gerbocová.

KRTKO+HandCubeKeys – komunikačno-edukačný systém Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Psychologické laboratórium VR

Skvelým príkladom, ako dokážu technológie pomáhať v rôznych oblastiach, je aj Psychologické laboratórium virtuálnej reality, ktoré vo svojich kluboch po celom Slovensku prevádzkuje občianske združenie IPčko. Ako sa dajú pomocou špeciálnych okuliarov a virtuálneho prostredia liečiť rôzne druhy duševných problémov, ukázali Dáši Omastovej Zuzana Juráneková a Milan Slašťan.

Psychologické laboratórium VR Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Voľba poštou zo zahraničia

V Seriáli týždňa vám postupne predstavujeme tohtoročných nominovaných na Cenu Rádia Slovensko, ktorú vyhlasujeme v spolupráci s konferenciou ITAPA. Uchádzajú sa o ňu inovatívne projekty, ktoré s použitím moderných technológií menia svet k lepšiemu alebo zjednodušujú rôzne povinnosti. Jeden z nich si nedávno na vlastnej koži vyskúšalo takmer 73-tisíc ľudí. O vylepšenej voľbe poštou zo zahraničia sa Dáša Omastová rozprávala s riaditeľkou odboru volieb na ministerstve vnútra Evou Chmelovou.

Voľba poštou zo zahraničia Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vyskilluj

Seriál týždňa, ako aj hlasovanie o tom, ktorý inovatívny projekt získa Cenu Rádia Slovensko, sa blíži k záveru. Hlasovať za svojho favorita môžete na našom webe ešte do dnešnej polnoci (piatok 10. 11. do 23:59). Nám ostáva už len predstaviť posledného nominovaného, ktorý chce pomocou moderných technológií motivovať ľudí k cvičeniu. Ako projekt s názvom Vyskilluj vznikol, povedal Dáši Omastovej jeho autor Pavol Banáš.

Vyskilluj Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Dáša Omastová, Foto: CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame