Ako si urobiť pohodové Vianoce?

Ako si urobiť pohodové Vianoce?

Ako si spraviť pohodové sviatky, aby boli naozaj šťastné a veselé aj pre nás a naše okolie? V Seriáli týždňa dáme teraz nabok nákupy, prípravy a predsviatočný zhon, aby sme vám mohli priniesť niekoľko rôznych pohľadov na vianočnú pohodu. S prvým sa hlási o slovo Blažena Bóoczová.

Ako si urobiť pohodové Vianoce? - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Šťastné, veselé a spokojné sviatky si želáme každé Vianoce. Priznajme si ale, že to robíme akosi automaticky. V našom seriáli preto pátrame, ako by to mohlo byť naozaj. V dnešnej časti sa zamyslíme nad tým, čo robí ľudí najviac šťastnými.

Ako si urobiť pohodové Vianoce? - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V súvislosti s adventom sa často hovorí o spomalení. Keď sa však pozrieme okolo seba a na seba, opak býva pravda. Dokážeme spomaliť aspoň cez sviatky? A čo by sa stalo, keby by sme si to vyskúšali už teraz? Odpovede ponúkne Blažena Bóoczová v dnešnej časti Seriálu týždňa o pohodových Vianociach.

Ako si urobiť pohodové Vianoce? - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V Seriáli týždňa o pohodových sviatkoch sme už hovorili o porozumení, spomalení aj podobách šťastia. V dnešnej časti sa opäť zorientujeme v Maslowovej pyramíde potrieb a vrátime sa k základom. Blaženu Bóoczovú na ne upozornila vedkyňa z Ústavu výskumu sociálnej komunikácie Nikola Kallová.

Ako si urobiť pohodové Vianoce? - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

A máme tu poslednú časť seriálu s názvom Ako si spraviť pohodové Vianoce... Doterajšie úvahy o pochopení, šťastí, spomalení alebo vďačnosti doplníme zmenou. A to preto, lebo sa hovorí, že zmena je život. Je ale pre nás užitočná aj z vedeckého pohľadu? Blažena Bóoczová sa spýtala vedkyne z Ústavu výskumu sociálnej komunikácie Slovenskej akadémie vied Nikoly Kallovej.

Ako si urobiť pohodové Vianoce? - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



vianoce-rodina-freepik-Drazen Zigic.jpg

Autorka: Blažena Bóoczová FOTO: freepik/Drazen Zigic

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame