Ryby na štedrovečernom stole

Ryby na štedrovečernom stole

Tradícia, symbol aj neodmysliteľný chod štedrej večere. Tým všetkým je v čase Vianoc ryba. Či si už vyberiete domáceho kapra, alebo radšej severského lososa, dôležité je, aby vám ryba chutila. A o to sa v aktuálnom Seriáli týždňa postará Lukáš Mano.

Ryby na štedrovečernom stole - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na Veľkú Noc jahňa, na Vianoce ryba, tak aspoň kážu naše sviatočné tradície. Čo sa týka tých vianočných, vybrať si môžeme z veľkého množstva sladkovodných aj morských rýb. A aké uprednostňujete vy? 

Ryby na štedrovečernom stole - 2. časť A Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



V dnešnej časti seriálu o rybách na štedrovečernom stole si však pochutíme na pstruhovi. Lukáš Mano oslovil šéfkuchára Jozefa Hromjaka.

Ryby na štedrovečernom stole - 2. časť B Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Rybu, o ktorej bude tretia časť seriálu, ľudia umelo chovajú už viac ako 2000 rokov. Pochutnávali si na nej aj starovekí Rimania a ide o jednu z najvýznamnejších hospodárskych európskych rýb. Lukáš Mano bude hovoriť o symbole štedrej večere – kaprovi.

Ryby na štedrovečernom stole - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Už sme si pripravili zubáča, pstruha, kapra a dnes zalovíme v morských vodách. Jednou z vianočných rýb je u nás aj losos – najmä kvôli lahodnému mäsu bez kostí. Pokračuje šéfkuchár Jozef Hromjak.

Ryby na štedrovečernom stole - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Bežne sa dožíva 20 až 40 rokov, môže vážiť aj tristo kíl a merať okolo piatich metrov. U nás sú síce sumce o niečo menšie, ale aj tak ide o jednu z našich najväčších sladkovodných rýb. V záverečnej časti seriálu o rybách na štedrovečernom stole si pripravíme filety práve zo sumca. Slovo má Lukáš Mano.

Ryby na štedrovečernom stole - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



ryba-jedlo-2-freepik-KamranAydinov.jpg

Autor: Lukáš Mano FOTO: freepik/KamranAydinov

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame