Budúcnosť vysokoškolského štúdia

Budúcnosť vysokoškolského štúdia

Začiatok roka je aj obdobím podávania prihlášok na vysoké školy. V aktuálnom Seriáli týždňa sa zameriame na nové odbory, ktoré ale majú veľmi sľubnú perspektívu. Kam teda smeruje budúcnosť vysokoškolského štúdia, sa snažila zistiť Zuzana Botiková.

Budúcnosť vysokoškolského štúdia - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Čo z teba vyrastie, keď sa len hráš za počítačom? Takto si určite neraz nad dieťaťom povzdychol nejeden rodič. Digitálne hry však nemusia byť iba zábavkou, ale aj študijným programom na vysokej škole. U nás ho ponúkajú na Univerzite svätých Cyrila a Metoda v Trnave a viac o ňom povie v ďalšej časti seriálu Zuzana Botiková.

Budúcnosť vysokoškolského štúdia - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V aktuálnom Seriáli týždňa preberáme inovatívne a perspektívne študijné odbory, ktoré majú v ponuke už aj naše vysoké školy. Zuzana Botiková sa dnes zameria na prepájanie odborov.

Budúcnosť vysokoškolského štúdia - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sa v seriáli venujeme inovatívnemu vysokoškolskému štúdiu, ktoré má vo svojej ponuke napríklad aj Slovenská technická univerzita. Viac povedal Zuzane Botikovej odborný asistent na Fakulte informatiky a informačných technológií STU Marek Galinski. 

Budúcnosť vysokoškolského štúdia - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


inteligentna doprava STU.jpg

Seriál týždňa o budúcnosti vysokoškolského štúdia zakončíme pri klasickom študijnom odbore, akým je medicína. Aj tam už totiž univerzity musia zohľadňovať najnovšie vedecké objavy. O jednom z nich povedal Zuzane Botikovej držiteľ Nobelovej ceny za chémiu Bernard Feriga.

Budúcnosť vysokoškolského štúdia - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



studium-promocia-VS-freepik-artursafronovvvv.jpg

Autorka: Zuzana Botiková; FOTO: freepik/artursafronovvvv

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame