Zabudnuté technológie

Zabudnuté technológie

Technológie a zariadenia, ktoré boli ešte nedávno bežnou súčasťou našich domácností sú dnes exponátmi v múzeu. V Seriáli týždňa s Dášou Omastovou si zaspomíname na všetko, čo v súčasnosti nahradil smartfón. Začneme jeho hlavnou funkciou - telefonovaním.

Zabudnuté technológie - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Smartfón je v podstate prenosná kancelária a sú profesie, pre ktoré môže byť dokonca jediným pracovným nástrojom. Supluje prácu hneď niekoľkých zariadení, ktoré jeho príchodom odišli do histórie. V Seriáli týždňa o zabudnutých technológiách si na ne zaspomína Dáša Omastová.

Zabudnuté technológie - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Televízia, kino, fonotéka – to všetko už dnes nosíme so sebou v smartfónoch. Digitálna zábava sa pritom u nás začala rozmáhať len približne pred 20 rokmi. Zaspomíname si na to v pokračovaní Seriálu týždňa s Dášou Omastovou.

Zabudnuté technológie - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Technologický vývoj neovplyvňuje len to, aké zariadenia držíme v ruke. Spolu s ním sa mení aj spôsob, ako komunikujeme a hľadáme informácie. Na predchodcov dnešných sociálnych sietí si v ďalšej časti seriálu o zabudnutých technológiách posvieti Dáša Omastová.

Zabudnuté technológie - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sme seriál venovali technológiám, ktoré boli kedysi pevnou súčasťou nášho života, až dokým ich nenahradil smartfón. Aj ten však neustále prechádza zmenami. Čo najnovšie dokáže najmä vďaka umelej inteligencii a či ho tiež niečo nahradí, povie Dáša Omastová.

Zabudnuté technológie - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Foto CANVA (22).jpg

Autorka: Dáša Omastová, Foto: CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame