Šikanovanie

Šikanovanie

Šikanovanie je tu s nami od nepamäti, no v poslednej dobe akosi častejšie počúvame o jeho fatálnych následkoch. V Seriáli týždňa s Dášou Omastovou preto postupne rozoberieme, čo s tým môžeme robiť, ako pomôcť obetiam alebo ako pristupovať k agresorom. V úvode si však nastavíme zrkadlo, aby sme zistili, ako na tom momentálne sme...

Šikanovanie 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hoci šikanovanie nie je novodobým fenoménom, počet prípadov narastá a jeho následky nás čoraz viac šokujú. Zistiť, či takto netrpí vaše dieťa, nie je vždy jednoduché. Čo si teda všímať, povie v pokračovaní Seriálu týždňa Dáša Omastová.

Šikanovanie 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V Seriáli týždňa s Dášou Omastovou hovoríme o šikanovaní, ktoré dokáže zničiť nejeden mladý život. Zásadné je odhaliť nenápadné signály dieťaťa, že sa niečo zlé deje a začať o tom hovoriť. Nemalo by to však ostať len pri tomto kroku. Zuzana Juráneková z poradne IPčko.

Šikanovanie 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Aktuálny Seriál týždňa sa nepočúva ľahko, pretože je o šikanovaní. Ide o vážny problém, o ktorom však treba hovoriť. Predstava, že nášmu dieťaťu niekto systematicky ubližuje, je strašná, no šok často zažívajú i rodičia agresora. Mnohí to nechcú prijať, pritom je dôležité, aby problém začali riešiť čo najskôr. Ako na to?

Šikanovanie 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V Seriáli týždňa o šikanovaní sme hovorili najmä o prípadoch, ktoré sa dejú za múrmi školy. Obete však agresori čoraz častejšie trýznia aj doma – stačí im na to internet. Dáši Omastovej povedala o vzrastajúcom trende kyberšikanovania Zuzana Juráneková z poradne IPčko.

Šikanovanie 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Foto CANVA(204).jpg

Autorka: Dáša Omastová, Foto: CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame