Cereálne potraviny

Cereálne potraviny

Sú celosvetovo najvýznamnejším rastlinným zdrojom potravín. Majú dlhú históriu, široké využitie a veľký potravinársky potenciál. Seriál týždňa s Máriou Petríkovou bude o cereáliách.

Cereálne potraviny 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Sú celosvetovo najvýznamnejším rastlinným zdrojom potravín.  Majú dlhú históriu, široké využitie a veľký potravinársky potenciál. Seriál týždňa s Máriou Petríkovou bude o cereáliách.

Cereálne potraviny 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V aktuálnom seriáli s Máriou Petríkovou hovoríme o cereálnych potravinách, ktoré sú veľkým zdrojom sacharidov. O tom, prečo by sme im aj napriek tomu nemali vyhýbať, hovorí Tatiana Bojňanská z Ústavu potravinárstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.

Cereálne potraviny 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý týždeň hovoríme v seriáli o cereálnych potravinách. Mnohí po nich siahajú ako po zdravšej verzii trebárs klasického chleba alebo pečiva. Spája sa však s nimi aj riziko - najmä ak máte celiakiu. Viac povedal Márii Petríkovej  lekár a expert na výživu Boris Bajer.

Cereálne potraviny 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Rastlinné výrobky sú perspektívou aj do budúcnosti. Vedecký výskum ich preto neustále zdokonaľuje, aby vyhovovali všetkým. Viac povie v poslednej časti seriálu o cereálnych potravinách Mária Petríková.

Cereálne potraviny 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


cerealie-freepik.jpg

Autorka: Mária Petríková; FOTO: freepik

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame