Prekážky v živote žien

Prekážky v živote žien

V piatok sme si pripomenuli Medzinárodný deň žien - aj nerovnosť žien v spoločnosti. Nie je to však téma na jeden deň, preto ju podrobne rozoberieme v Seriáli týždňa s Dášou Omastovou.

Prekážky v živote žien (1) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V prvej časti Seriálu týždňa o prekážkach v živote žien sme hovorili o tom, ako ich už odmalička, niekedy aj nevedome, spoločnosť kariérne smeruje k horšie plateným pozíciám. Dnes to Dáša Omastová rozmení na drobné.

Prekážky v živote žien (2) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Obrázky, na ktorých mama varí a otec číta na sedačke noviny alebo zaužívaná formulka: „Už vieš variť, môžeš sa vydávať!“ To je len zopár príkladov, ako ešte aj dnes pripravujeme dievčatá na takzvanú neplatenú prácu. V pokračovaní Seriálu týždňa o prekážkach v živote žien si na ňu posvieti Dáša Omastová.

Prekážky v živote žien (3) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj v 21. storočí je počuť nemiestne poznámky o tom, čo by žena mala alebo nemala robiť. A čo je najhoršie, stretávame sa aj s násilím. Viac povie Dáša Omastová v pokračovaní seriálu o nástrahách v živote žien.

Prekážky v živote žien (4) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V aktuálnom seriáli o prekážkach v živote žien sme prešli od znevýhodňovania a stereotypov až k rodovo podmienenému násiliu, ktoré je špičkou celého ľadovca. Ako by sme ho mohli postupne pokoriť a kde začať, povedala Dáši Omastovej riaditeľka Koordinačno-metodického centra pre prevenciu násilia na ženách Barbora Burajová.

Prekážky v živote žien (5) Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Dáša Omastová, Foto: CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame