Počasie pod drobnohľadom

Počasie pod drobnohľadom

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, ako vlastne vzniká predpoveď počasia? V súvislosti s klimatickou zmenou sa počasie stáva nepredvídateľnejšie, a preto vám v Seriáli týždňa poodhalíme prácu meteorológov. Do Slovenského hydrometeorologického ústavu sa s mikrofónom vybral Richard Dedek.

Počasie pod drobnohľadom - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Predpovedať počasie je veľmi komplexná práca. Richard Dedek nahrával v Slovenskom hydrometeorologickom ústave, aby zistil, čo sa za ňou skrýva.

Počasie pod drobnohľadom - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V aktuálnom seriáli sa venujeme počasiu. Už sme boli na porade, na ktorej meteorológovia konzultujú aktuálnu predpoveď, a teraz sa zameriame na ľudí, ktorí to počasie tvoria. V Slovenskom hydrometeorologickom ústave ich oslovil Richard Dedek.

Počasie pod drobnohľadom - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Moderné technológie využívajú pri práci nielen meteorológovia, ktorým venujeme aktuálny seriál, ale už aj my si vieme v rôznych aplikáciách pozrieť počasie kdekoľvek na svete. Viac povie Richard Dedek.

Počasie pod drobnohľadom - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak ste tento týždeň pozorne počúvali náš seriál, tak už zhruba viete, ako sa asi tvorí počasie a čo je náplňou práce meteorológov. Počas služieb zažijú naozaj všeličo. Viac povedali Richardovi Dedekovi.

Počasie pod drobnohľadom - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Richard Dedek; FOTO: freepik/prostooleh

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame