Záchranári jedla

Záchranári jedla

Plné regály v obchodoch, bohatá ponuka v reštauráciách, zásoby potravín doma. Kto to všetko poje? Množstvo jedla končí každý deň v odpade, pritom aj u nás žijú ľudia v biede. V Seriáli týždňa sa preto zoznámime so záchranármi jedla, ktorí zároveň nezištne pomáhajú druhým. Vypátrala ich Blažena Bóoczová.

Záchranári jedla 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj v dnešnej časti Seriálu týždňa vám predstavíme záchranárov jedla. Patrí medzi nich i Martina Machánková, ktorá pracuje v Slovenskom červenom kríži ako foundraiserka, čiže získava financie napríklad aj na potravinovú pomoc. Blažena Bóoczová sa jej opýtala, ako sa k tomu dostala...

Záchranári jedla 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V dnešnej časti seriálu o záchranároch jedla sa najprv spojíme s bankou. Nie peňažnou, ale potravinovou. Vedeli ste, že u nás ju máme už takmer 20 rokov? S riaditeľom a zakladateľom Markom Urdzikom telefonovala Blažena Bóoczová.

Záchranári jedla 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Čo by ste povedali na chlebovú pizzu alebo chlebovo-cuketové krokety? To je len pár tipov z online kuchárskej knihy Druhý život pre chlieb, voľne dostupnej napríklad na webe občianskeho združenia Free Food. Aj vďaka týmto receptom sa môžete pridať k záchranárom jedla, ktorých v Seriáli týždňa predstavuje Blažena Bóoczová.

Záchranári jedla 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V seriáli o záchranároch jedla celý týždeň predstavujeme dobrovoľníkov aj občianske zduženia, ktoré sa zaoberajú potravinovou pomocou. Aby sa ich práca zefektívnila, niektorí sa spojili a vytvorili Platformu potravinovej pomoci Slovenska. Blažena Bóoczová oslovila jednu z členiek Alexandru Kolarik.

Záchranári jedla 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Blažena Bóoczová, Foto: CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame