Ako zvládnuť horúčavy?

Ako zvládnuť horúčavy?

S letom čoskoro nastúpia aj horúčavy. Ako chrániť seba, dôchodcov, deti, ale tiež domácich miláčikov poradí v Seriáli týždňa Mária Petríková.

Ako zvládnuť horúčavy? 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Počasie nás síce zatiaľ od horúčav šetrí, ale keďže leto je predo dvermi, zrejme sa čoskoro prihlásia o slovo. Ako ich zvládnuť, radíme aj v aktuálnom seriáli. Vysoké až tropické teploty spôsobujú malátnosť, únavu, ospalosť, bolesti hlavy, závraty alebo nevoľnosť. Zároveň hrozí aj riziko úpalu, teda prehriatia organizmu a úžehu, čiže prehriatia mozgu. Viac povedal Márii Petríkovej vedúci operátor Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Bratislava Dalibor Pavlík.

Ako zvládnuť horúčavy? 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Síce teraz to vonku tak nevyzerá, ale letné horúčavy sa už čoskoro prihlásia o slovo. Špeciálnu ochranu si počas nich vyžadujú aj najmenšie deti, čiže novorodenci a dojčatá. Detské telo totiž nie je schopné účinne regulovať teplotu, o to sa musia postarať rodičia. Mária Petríková oslovila Drahomíru Schwartzovú z novorodeneckého oddelenia nemocnice Košice-Šaca.

Ako zvládnuť horúčavy? 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kým pre mnohých je leto najpozitívnejšou časťou roka, najmä seniori musia byť veľmi obozretní. Kombinácia vysokých teplôt, vyššieho veku a s nimi súvisiacich diagnóz môže mať vážne následky. Viac povie v ďalšej časti seriálu Mária Petríková.

Ako zvládnuť horúčavy? 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý týždeň vám v seriáli radíme, ako zvládnuť horúčavy, ktoré nás v lete určite neminú. Vysoké teploty vplývajú nielen na ľudí, ale aj domácich miláčikov. Ako im pomôcť, povie v záverečnej časti Mária Petríková.

Ako zvládnuť horúčavy? 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Foto CANVA(820).jpg

Autorka: Mária Petríková, Foto: CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame