Bola raz jedna povesť - 302. časť (Banská Štiavnica)

Bola raz jedna povesť - 302. časť (Banská Štiavnica)

Ako prekliaty prsteň urobil z prvej poslednú

Predchádzajúca časť seriálu „Bola raz jedna povesť" bola trošku otravná. Niežeby nebola zaujímavá. To len rozprávačka príbehu bola smrteľne jedovatá a smrteľne nenápadná lesná huba. Či sa však naozaj zapísala do dejín Hanigovského hradu, sa dozvieme až o chvíľu.

Bola raz jedna povest 302 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Takto sa skončila 302. časť zo seriálu „Bola raz jedna povesť". A my pre vás máme, pravdaže, aj hádanku. Ak sa chcete zapojiť do súťaže o audio rozprávky, napíšte nám, v ktorom meste sa odohrala dnešná povesť. Ide o slobodné kráľovské banské mesto. Ťažilo sa v ňom najmä striebro, ako bolo spomenuté aj v našom príbehu. Posledná pomôcka je, že toto mestečko je zapísané do zoznamu Svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO. Odpovede nám posielajte do štvrtka 4. februára na emailovú adresu povesti@rtvs.sk.


Za správnu odpoveď z minulého týždňa - teda Hanigovský hrad - výhru posielame Katke a Paľkovi Vráblovým z Lysej pod Makytou. Výhercom blahoželáme.


Program pre vás pripravili Ľuboš Machaj, Rozália Vlasková a zvukový majster Peter Hájek. Účinkovali: Zuzana Jurigová-Kapráliková, Martin Kaprálik, Laco Kerata a Alfréd Swan.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame