Bola raz jedna povesť - repríza 139. časti (Čičmany)

Bola raz jedna povesť - repríza 139. časti (Čičmany)

 Ako fašiangový turoň vystrašil a odohnal Turkov.

Náš seriál „Bola raz jedna povesť" občas ozvláštnime aj príbehom zo zahraničia. Pred týždňom sme boli na povesťovom výlete v susednom Rakúsku. Čo sme tam našli, si teraz pripomenieme.

Bola raz jedna povest 139 repriza Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


A je tu čas na súťažnú otázku. Napíšte nám, v ktorej obci sa odohrala naša dnešná povesť. Fašiangové sprievody v nej dodnes chodia s turoňom, ale známa je najmä svojimi maľovanými zrubovými drevenicami. Trámy dreveníc zdobia biele geometrické ornamenty. Na vaše správne odpovede počkáme do štvrtka 18. februára na emailovej adrese: povesti@rtvs.sk.

V predchádzajúcej časti nášho seriálu sme sa vás pýtali, či hlavné mesto Rakúska - Viedeň - bolo niekedy aj naším hlavným mestom. Správna odpoveď bola - áno. Rozšírená správna odpoveď znie, že Viedeň bola hlavným mestom Habsburskej monarchie aj Rakúsko-Uhorska, takže naozaj bola aj naším hlavným mestom. A správnu odpoveď nám poslali aj Oliver a Daniel Štýbrovci, ktorým blahoželáme k výhre.

Reprízu 139. časti programu „Bola raz jedna povesť" pripravili Rozália Vlasková, Ľuboš Machaj a zvukový majster Peter Hájek. Účinkovali: Zuzana Jurigová-Kapráliková, Alfréd Swan, Laco Kerata a Martin Kaprálik.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame