Bola raz jedna povesť - piata letná repríza (Kremnica)

Bola raz jedna povesť - piata letná repríza (Kremnica)

 Príbeh malebného mesta, ktoré zachránilo malebné vtáctvo

Počas letných prázdnin s programom „Bola raz jedna povesť" navštevujeme slovenské hrady. Začali sme na západnom Slovensku. Minulý týždeň sme už navštívili prvý stredoslovenský hrad, dnes zájdeme na druhý, ale krátko sa ešte vrátime na turčiansky hrad z predchádzajúcej časti.

Bola raz jedna povest - piata letna repriza 2021 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ak ste sa rozhodli osviežiť pamäť nášmu statočnému pávovi, napíšte nám. Otázka je jednoduchá: Ktoré banícke mesto v našej povesti zachránili pávy pred tatárskym vpádom? V meste sídli jeden z najstarších nepretržite vyrábajúcich podnikov sveta. V prevádzke je už takmer 700 rokov. Na vaše správne odpovede budeme čakať do štvrtka 5. augusta na emailovej adrese: povesti@rtvs.sk

Pred týždňom sme sa vás pýtali na kráľa Bela IV. a na Znievsky hrad. Za tieto správne odpovede posielame výhru Marínke Grausovej z Tlmáč.

Hlavných hrdinov dnešnej povesti stvárnili Alfréd Swan a Martin Kaprálik. Ale počuli ste aj Zuzanu Jurigovú-Kaprálikovú a Laca Keratu.

Reprízu 59. časti seriálu „Bola raz jedna povesť..." pre vás pripravili Ľuboš Machaj, Rozália Vlasková a zvukový majster Peter Hájek.


Ilustrácia: Hugo Bernhauser (webumenia.sk)

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame