Bola raz jedna povesť - 391. časť (Hrad Hrušov)

Bola raz jedna povesť - 391. časť (Hrad Hrušov)

 O hradnom poklade, ktorý je lepšie neobjaviť

Zrúcaniny sú dnes pokladom najmä pre archeológov, ale určite aj pre historikov a turistov. V našich povestiach však zrúcaniny skrývajú aj ozajstné poklady. Len nie vždy sa ich oplatí aj objaviť... Začína sa program "Bola raz jedna povesť".

Bola raz jedna povest 391 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Takže, dnes sa pýtame na prezidenta, ktorý rád chodieval z neďalekých Topoľčianok na hrad Hrušov a dokonca dal hrad pred 100 rokmi aj zakonzervovať. Jeho meno nám pošlite na emailovú adresu: povesti@rtvs.sk do štvrtka 8. júna.

Viniansky hrad stojí vo Vihorlatských vrchoch a túto správnu odpoveď z minulého týždňa sme dostali aj od Ellie a Olivera Kopčákovcov. Blahoželáme k výhre.

391. časť programu "Bola raz jedna povesť" pre vás pripravili: autorka Zuzana Jurigová-Kapráliková, režisér Laco Kerata, redaktorka Rozália Vlasková a zvukový majster Peter Pištek. Účinkovali: Zuzana Jurigová-Kapráliková, Martin Kaprálik, Alfréd Swan, Laco Kerata, Matej Starják a Rozália Vlasková.

Samostatný príbeh našej povesti si môžete vypočuť tu:

Bola raz jedna povest 391 - samostatna povest Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Ilustrácia: Adolf Friedrich Kunike – Hrušov, 1801–1850, Oravská galéria, OGD, https://www.webumenia.sk/dielo/SVK:OGD.T_487

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame