Etiópia – africká krajina s obrovskou humanitárnou krízou

Etiópia – africká krajina s obrovskou humanitárnou krízou

Spolu pre Etiópiu - to je kampaň a finančná zbierka, ktorú tento týždeň odštartovali slovenské mimovládne organizácie. V severnej časti tejto africkej krajiny totiž ešte v novembri vypukol ozbrojený konflikt a spôsobil obrovskú humanitárnu krízu. Situáciu tam sleduje aj Darina Maňurová z Dobrej noviny, a tak aj o tom porozprávala Eve Vasilovej.

Etiópia 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

O regióne Tigray v severnej časti Etiópie nám dnes rozpráva projektová manažérka Dobrej Noviny Darina Maňurová. Už 10 rokov pomáhajú aj v tejto oblasti, ktorá je v súčasnosti sužovaná vojnovým konfliktom. Viaceré projekty podporujú v mestečku Alitena, a tak Evu Vasilovú zaujímalo, aký je tamojší bežný život.

Etiópia 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tri a pol milióna ľudí v etiópskom regióne Tigray potrebuje humanitárnu pomoc, preto sa slovenské mimovládne organizácie spojili a vyhlásili finančnú zbierku pod názvom Spolu pre Etiópiu. Spoluorganizátorom tejto kampane je aj Dobrá novina a práve jej projektová manažérka Darina Maňurová nám dnes rozpráva o živote v tejto časti sveta. Ako povedala Eve Vasilovej veľký význam tam má aj podpora v oblasti zdravotnej starostlivosti.

Etiópia 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Foto: archív Dobrej noviny a sestier Vincentiek

Galéria

SkolenieOzdraviPreZeny_archivDobrejNoviny.jpg Tigraj_TerasovitePolicka_archivDobrejNoviny.jpg Tigraj_archivDobrejNoviny.jpg CerstvyTigrajskyMed_archivDobrejNoviny.jpeg Thilo_archivDobrejNoviny.jpg Pastier_archivDobrejNoviny.jpg VodneNadrzeUmyvarky_Tsegereda_archivSestierVincentiek.JPG NavstevaPaniAbaba_archivDobrejNoviny.jpg PohladNaAlitenu_archivDobrejNoviny.JPG PijuceDeti_Tsegereda_archivSestierVincentiek.JPG IzolacnaMiestnostPreCOVIDpacientov_archivSestierVincentiek (2).jpg
Autorka: Eva Vasilová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame