India – život počas pandémie v štáte Meghalaya

India – život počas pandémie v štáte Meghalaya

India – krajina, kde svoj druhý domov našla výtvarníčka Jana Bednárová. Po skončení študijného pobytu sa aj so svojim partnerom, dnes už manželom, presťahovala do štátu Meghalaya. O tejto hornatej časti na severovýchode Indie nám už v minulosti rozprávala a keďže po dlhšom čase opäť prišla na Slovensko, Evu Vasilovú zaujímalo, ako prežívali korona pandémiu v meste Šilong, kde bývajú.

India 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

O živote počas korona pandémie v indickom štáte Maghalaya nám dnes rozpráva slovenská výtvarníčka Jana Bednárová, ktorá tam ostala žiť po študijnom pobyte v tejto krajine. Na to, aby aj s manželom mohli teraz prísť na Slovensko, museli rešpektovať viaceré podmienky. Aké sú, v oblasti kde žijú možnosti na očkovanie proti kovidu, aj o tom povedala Eve Vasilovej.

India 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zaujímavosti indického štátu Meghalaya dnes spoznávame s výtvarníčkou Janou Bednárovou, ktorá sa tam usadila. Pochádza z obce Vrbovce na Myjavských kopaniciach, a na Slovensko sa pravidelne vracia najmä počas leta. Tento rok prišla aj kvôli výstave svojich obrazov v bratislavskom Ateliéri 13. Ako povedala Eve Vasilovej na severovýchode Indie sa jej žije dobre aj preto, lebo tamojší ľudia sú iní ako v tých najturistickejších oblastiach.

India 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Galéria

Cestovanie do ubytovania po práci v teréne.jpg Cesta za mesto.jpg 20190919_161714.jpg Jednoduché pokrmy, ryža a vajíčko s listami varené v bambuse.jpg Maľovanie Punhet Forest.jpg Maľovanie obrazu Saisej v nedaľekej dedine počas Korony.JPG Malba v Plenéri.jpg Oddych po práci na maľbe Pengshuwa.jpg Práca v teréne na Tussar Hodváb prírodnými pigmentmi.jpg Pohľad na Shillong s našej terasy na streche.JPG Práca na maľbe Monoliths near Sacret Forest.JPG PXL_20210702_155616672.MP.jpg PXL_20210702_155827069.MP.jpg Stravovanie počas plenéru.jpg Stanovanie so sprievodcami počas maľovania v teréne.jpg Varenie v teréne.jpg Výhľad smerom na Bangladéš.jpg Vecera a nocovanie v bambusovom príbitku.jpg
Autorka: Eva Vasilová; Foto: súkr. arch. Jana Bednárová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame