Azory – zaujímavosti ostrovov Terceira, Faial, Pico a Faial

Azory – zaujímavosti ostrovov Terceira, Faial, Pico a Faial

Azory – vulkanické ostrovy uprostred Atlantiku. Hoci patria k Portugalsku, vzdialené od jeho pobrežia sú 1500 kilometrov. A práve túto časť sveta si obľúbil Zdenko Somorovský aj vďaka tamojšej histórii. Ako povedal Eve Vasilovej, významnú úlohu v dejinách sveta zohral ostrov Terceira a jeho hlavné mesto:

Azory - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

O Azorských ostrovoch nám dnes rozpráva Zdenko Somorovský, ktorý tam bol po prvý krát v roku 2015 ako cestovateľ a odvtedy tam chodieva pravidelne aj ako turistický sprievodca. Evu Vasilovú zaujímalo, akú dopravu si zvoliť medzi jednotlivými ostrovmi:

Azory - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

S cestovateľom a turistickým sprievodcom Zdenkom Somorovským dnes spoznávame zaujímavosti Azorských ostrovov, ktoré patria k Portugalsku. Teraz sa teda vyberieme na Pico, ktorý má aj prívlastok ostrov vína. Ako sa dozvedela Eva Vasilová, najlepšie sa tam dá dostať z predchádzajúceho ostrova Faial:

Azory - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj o ďalších Azorských ostrovoch nám Zdenko Somorovský porozpráva opäť o týždeň.

Galéria

AZORES MALE BLOG-7.jpg FAIAL CAPELINHOS SOPKA  (1).jpg FAIAL MESTO HORTA A BAR PETER (2).jpg FAIAL CAPELINHOS SOPKA  (2).jpg FAIAL HORTENZIE .jpg FAIALA SOPKA CAPELINHOS (8).jpg FLORES PRIRODA (2).jpg FLORES PRIRODA (6).jpg FLORES PRIRODA (10).jpg pico ostrov a sopka .jpg FLORES PRIRODA (11).jpg PICO OSTROV vinice (3).jpg terceira (4).jpg TERCEIRA KORIDA V ULICIACH (2).jpg TERCEIRA ANGRA (2).jpg TERCEIRA KORIDA V ULICIACH (3).jpg TERCEIRA ANGRA (1).jpg
Autorka: Eva Vasilová; Foto: Z. Somorovský

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame