Azory – zaujímavosti ostrovov Corvo a Sao Miguel

Azory – zaujímavosti ostrovov Corvo a Sao Miguel

Autonómna oblasť Portugalska uprostred Atlantiku - to sú Azorské ostrovy. Z 12 je 9 obývaných a o niektorých z nich nám už pred týždňom rozprával cestovateľ a turistický sprievodca Zdenko Somorovský. Keďže tam chodieva pravidelne od roku 2015, skúseností odtiaľ má neúrekom, takže dnes nám priblíži tie ďalšie. Ako povedal Eve Vasilovej, jeho obľúbený je ostrov Corvo a zážitkom môže byť už plavba naň:

Azory – zaujímavosti ostrovov Corvo a Sao Miguel 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Azorské ostrovy spoznávame dnes s cestovateľom a turistickým sprievodcom Zdenkom Somorovským a spolu s ním a Evou Vasilovou sa teraz vyberieme na ten najväčší a najosídlenejší - Säo Miguel. Má rozlohu 747 km štvorcových a žije tam 140 tisíc obyvateľov. A zaujímavosťou je, že práve tam ako na jedinom mieste Európy sa pestuje čaj:

Azory – zaujímavosti ostrovov Corvo a Sao Miguel 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Azorské ostrovy - v 15. a 16. storočí jedna z najvýznamnejších námorných križovatiek sveta, v súčasnosti lákadlo najmä pre cestovateľov a turistov. Táto autonómna oblasť Portugalska má celkovo okolo 250 tisíc obyvateľov, ale odhaduje sa, že ďalších okolo milióna Azorčanov žije v iných častiach sveta - najmä v Spojených štátoch amerických. Emigráciu v minulosti spôsobili napríklad erupcie tamojších vulkánov, ale dôvodov je viac. Aj o tom Eve Vasilovej povedal Zdenko Somorovský:

Azory – zaujímavosti ostrovov Corvo a Sao Miguel 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Galéria

ACORES GEO -6794.jpg AYORES CORVO MESTO.jpg AZORES CORVO BLOG-3.jpg AZORES CORVO ISLAND.jpg azorske  (1 of 1)-36.jpg CAJOVA PLANTAZ SAO MIGUEL (1).jpg CAJOVA PLANTAZ SAO MIGUEL (3).jpg CORVO KRATER.jpg AZORES CORVO.jpg FLROES A CORVO zem VDIALKE-26.jpg FURNAS PRAMENE.jpg PICO OSLAVA  (1).jpg SAO MIGUEL LAGUNA SETE CIDADES.jpg SAO MIGUEL POBREZIE.jpg SAO MIGUEL  LAGUNA FURNAS (1 of 1)-5.jpg SAO MIGUEL VELKE (1 of 1)-3.jpg SAO MIGUEL.jpg TERMALNE KUPELE FURNAS .jpg VISTA BOCA INFERNO NA SETE CIDADAES.jpg
Autorka: Eva Vasilová; Foto: Zdeno Somorovsky

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame