Srí Lanka – krajina divokej prírody a ayurvédy

Srí Lanka – krajina divokej prírody a ayurvédy

Srí Lanka – ostrovný štát nazývaný často aj ako perla Indického oceánu. Práve táto krajina je jednou z najobľúbenejších pre novinárku a cestovateľku Annu Onderkovú. Učarovali jej najmä miestni ľudia a príroda, ale ako povedala Eve Vasilovej zaujímavú atmosféru má aj najväčšie mesto Colombo. Popri moderných výškových budovách sú akýmisi oázami pokoja tamojšie budhistické chrámy:

Cestovateľské kino - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ostrov čaju a krásnych pláží – aj takto by sa dala nazvať Srí Lanka. Aj toto si tam počas svojich ciest po tejto krajine užila Anna Onderková. Rozhodla sa však vyskúšať aj tradičný systém medicíny, a tak dva krát bola na pobyte v jednom z tamojších ayurvédskych centier na juhu ostrova priamo pri mori. Viac aj o tom porozprávala Eve Vasilovej:

Cestovateľské kino - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

O Srí Lanke nám dnes rozpráva novinárka a cestovateľka Anna Onderková, ktorá túto krajinu navštívila štyrikrát. A vybrala sa aj na horu, ktorá má výšku 2 243 metrov nad morom a na jej vrchol vedie 5000 schodov. Aj o tom viac povedala Eve Vasilovej:

Cestovateľské kino - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj o ďalších zážitkoch zo Srí Lanky porozpráva Anna Onderková na budúci piatok na festivale Cestou necestou, ktorý v bratislavskom Dome kultúry Ružinov potrvá do nedele 7. októbra.

02_Sri Lanka_Anna Onderkova.jpg

Galéria

01_Sri Lanka_Anna Onderkova.jpg 02_Sri Lanka_Anna Onderkova.jpg 03_Sri Lanka_Anna Onderkova.jpg 04_Sri Lanka_Anna Onderkova.jpg 05_Sri Lanka_Anna Onderkova.jpg 06_Sri Lanka_Anna Onderkova.jpg 07_Sri Lanka_Anna Onderkova.jpg 08_Sri Lanka_Anna Onderkova.jpg 09_Sri Lanka_Anna Onderkova.JPG 10_Sri Lanka_Anna Onderkova.jpg 11_Sri Lanka_Anna Onderkova.jpg 12_Sri Lanka_Anna Onderkova.jpg 13_Sri Lanka_Anna Onderkova.jpg 14_Sri Lanka_Anna Onderkova.jpg 15_Sri Lanka_Anna Onderkova.jpg 16_Sri Lanka_Anna Onderkova.JPG
Autorka: Eva Vasilová; Foto: Anna Onderková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame