Uganda – krajina, kde pomáha slovenská Dobrá novina

Uganda – krajina, kde pomáha slovenská Dobrá novina

Dnes si pripomíname vznik Slovenskej republiky a aj vďaka tomu, že sme ako krajina získali samostatnosť existujú mnohé projekty, ktorými Slovensko pomáha vo svete. Jedným z nich je kolednícka zbierka Dobrá novina, ktorá sa začína vždy pred Vianocami. V tomto – 27mom ročníku, chcú organizátori upriamiť pozornosť na africkú Ugandu, ktorú takisto postihla korona pandémia a ovplyvnila aj prípravu zbierky. Viac aj o tom Eve Vasilovej povedal projektový manažér organizácie eRKo Jozef Magda:

Uganda - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Poďme niečo dobré podniknúť – také je motto tohtoročnej koledníckej zbierky Dobrá novina. V africkej Ugande totiž podporuje tamojších malých podnikateľov v oblasti Tororo. Viac aj o tomto projekte Eve Vasilovej porozprával Jozef Magda z organizácie eRKo.

Uganda - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

O africkej Ugande nám dnes rozpráva Jozef Magda z Dobrej noviny. Z peňazí z koledníckej zbierky podporujú aj v tejto krajine viaceré projekty. Ako sme počuli, pomáhajú napríklad tamojším farmárom, ktorí bojujú so stále horšími klimatickými podmienkami. Ako sa dozvedela Eva Vasilová, majú tam aj niečo podobné skleníkom. Ibaže namiesto skla používajú látku:

Uganda - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Galéria

07c.jpg Bee Keeping Harvesting Gear at Divine Youth.jpg Deti Georgea Jumu so svojimi kamarátmi ukazujú starú petrolejovú lampu. Dnes sa tešia elektrine zo solárneho panelu. Foto archív 04.JPG Etyang Paul Vegetable Nursery Bed_Kolping Family.jpg 2018_11_24 Archbishop and Minister of Agriculture inspecting Group Enterprises.JPG Hillary assisting Joshua to walk using the walker.jpg Baking at Slwanyi Kirom.JPG P1150329.JPG DSC_1061.JPG DSC_1109.JPG 02 Uganda18_Kyabakade309.jpg IMG_20200218_170604.jpg
Autorka: Eva Vasilová; Foto: Jozef Magda

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame