Gastronomické zaujímavosti a kuriozity niektorých krajín

Gastronomické zaujímavosti a kuriozity niektorých krajín

Cestovatelia, čo chodia po svete na vlastnú päsť a takisto ľudia, ktorí pôsobia v nejakých vzdialených a exotických kútoch našej planéty, si často prinášajú mnohé nečakané zážitky. A medzi ne určite patria aj jedlá, s ktorými sa stretli. A práve o tom bude ich dnešné rozprávanie. Začneme v Strednej Amerike, po ktorej vyše roka na bicykli putovala Anna Chobotová. Ako povedala Eve Vasilovej, prekvapením pre ňu bolo sushi v Mexiku:

Gastronomické zaujímavosti a kuriozity niektorých krajín - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes spoznávame gastronomické zaujímavosti niektorých krajín sveta a svoje tradičné jedlá a prílohy má aj africká Uganda. Jozef Magda z organizácie Dobrá novina tam chodieva pravidelne už niekoľko rokov, a tak mal veľmi často na tanieri napríklad omáčku Bo. Viac porozprával Eve Vasilovej:

Gastronomické zaujímavosti a kuriozity niektorých krajín - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Niektorí naši cestovatelia nám dnes rozprávajú o svojich gastronomických zážitkoch z rôznych kútov sveta, no a veru, na niektoré si nespomínajú najradšej. To je aj prípad Zuzany a Ondreja Brichtovcov, ktorí sa na vlastnú päsť vybrali do horskej oblasti Junan na juhu Číny. A hoci kuchyňa tejto krajiny je vychýrená mnohými vynikajúcimi jedlami, tento manželský pár tam zažil veľké sklamanie. Dôvod povedali Eve Vasilovej.

Gastronomické zaujímavosti a kuriozity niektorých krajín - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

wife cooking food (13).jpg

Galéria

chlieb kwoni kal.JPG Foto_ Hmotu miešame až kým sa neodparí prebytočná voda..JPG horiace supy z manioku.JPG popol sa pripravuje z bananovych listov alebo usuenych supiek manioku.JPG Ostrieža môžeme aj uvariť zo zeleninou a pastu pridať neskôr. Nebojme sa experimentovať, môže z toho vzísť vzácna pochúťka.JPG pozberame popol.JPG spracovanie arasidov (1).jpg spracovanie arasidov (2).jpg spracovanie arasidov (3).jpg spracovanie arasidov (4).jpg supanie manioku.JPG Tradičné jedlo kmeňa Jopadhola, Dobrú chuť! Chemo maber! .JPG varenie pasty MAGIRA, v Ugande namiesto arašidov používajú nadrvenú fazuľu.JPG vodu precedime cez popol.JPG vysuseny maniok.JPG wife cooking food (13).JPG zmes manioku, prosa a cirku.JPG Žltozelená omáčka boo v hrnci zvanom sufuria. Kým ju neochutnáte, nespoznáte kultúru Jopadhola.JPG
Autorka: Eva Vasilová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame