Dominikánska republika – krajina, kde sa zrodil tanec bachata

Dominikánska republika – krajina, kde sa zrodil tanec bachata

Dominikánska republika – štát vo východnej časti ostrova Hispaniola, o ktorého územie sa delí s Haiti. Pobrežie tejto karibskej krajiny má dĺžku 1600 kilometrov, z toho 300 kilometrov sú biele pieskové pláže. Aj tie boli dôvodom, prečo sa do tejto časti sveta vybrala cestovateľka Janka Schweighoferová. Aj s partiou kamarátov však nešla do tých najznámejších turistických rezortov. O svojich skúsenostiach porozprávala Eve Vasilovej:

Dominikánska republika - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

O Dominikánskej republike nám dnes rozpráva cestovateľka Janka Schweighoferová, ktorá po tejto krajine aj so svojimi kamarátmi cestovala na vlastnú päsť. Počas troch týždňov sa vybrali aj na ostrov Saona, ktorý môže byť takým malým karibským rajom. Človek si však musí správne si vybrať spoločnosť, ktorá tieto výlety organizuje:

Dominikánska republika - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Cestovateľka Janka Schweighoferová navštívila vyše 80 krajín a na svojom blogu travelhacker ponúka svoje skúsenosti a rady ako cestovať po svete šikovne a lacno. Nám dnes rozpráva o Dominikánskej republike, z ktorej sa vrátila len pred pár týždňami a so svojimi kamarátmi zašla napríklad aj na polostrov Samaná. Viac aj o ňom povedala Eve Vasilovej:

Dominikánska republika - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dominicus1.jpg

Galéria

Barahona.jpg jungle domček.jpg Dominicus1.jpg jungle domcek 2.jpg Dominicus.jpg Bayahibe dominicus.jpg Las terrenas.jpg Las terrenas1.JPG Las Terrenas3.JPG las terrenas4.JPG Saona.jpg las terrenas5.JPG vinice Ocoa Bay.jpg Samana polostrov - Playa Rincon.jpg Saona hviezdica.JPG
Autorka: Eva Vasilová; Foto: Janka Schweighoferová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame