Keňa – namiesto púšte zelené záhrady s pomocou Dobrej noviny

Keňa – namiesto púšte zelené záhrady s pomocou Dobrej noviny

Už o týždeň sa začne 28my ročník koledníckej zbierky Dobrá novina, ktorá chce tentoraz upriamiť pozornosť najmä na oblasť Samburu v Keni. V tejto časti na severe krajiny žije pastierske etnikum, ktorému hovoria aj „motýlí ľudia“. Prečo je to tak, aj o tom Eve Vasilovej porozprávala projektová manažérka Lucia Jantošovičová:

Keňa - 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


O zaujímavostiach etnika Samburu v africkej Keni nám dnes rozpráva Lucia Jantošovičová z Dobrej noviny. Táto mimovládna organizácia tam podporuje projekt, vďaka ktorému si môžu zakladať záhradky a pestovať zeleninu. Prečo je to dôležité, povedala Eve Vasilovej.

Keňa - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Región Samburu na severe Kene dnes spoznávame s Luciou Jantošovičovou, ktorá tam bola na jar tohto roku ako projektová manažérka koledníckej zbierky. Tvárou blížiaceho ročníka sa stal tamojší chlapec, ktorý sadí stromy, a tak aj jeho príbeh porozprávala Eve Vasilovej:

Keňa - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Skupina z Barsaloi so svojou záhradou vo vreci.JPG

Galéria

Morani - mladí Samburu muži - tradičný skákavý tanec.jpg Citróny - Tuum.JPG Barsaloi.JPG Bazénové záhrady na fare v Lodungokwe.JPG Samburu dievča -koráliková kultúra -Wasorongai.jpg Slony - Samburu.jpeg Samburu ženy - Lodungokwe.JPG Skupina z Barsaloi so svojou záhradou vo vreci.JPG Sukuma Wiki.JPG Uhorka - Barsaloi.JPG Výstavba bazénovej záhrady.jpg Záhrada pri fare v Tuum.JPG
Autorka: Eva Vasilová, Foto: Dobrá novina a DKA Rakúsko

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame