V najmenšom kine v Českej republike je záchod umiestnený priamo v sále

V najmenšom kine v Českej republike je záchod umiestnený priamo v sále

Na jeseň otvorili v Prahe mini kino Balt. Ako nám povie Rado Tomeš, kino si aj napriek malému počtu miesta na sedenie získalo veľkú popularitu:

EUROSKOP 15.01.2023 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Najmenšie kino v Českej republike  má len 26 miest na sedenie, nájdete ho v pražskom starom meste a ak si so sebou chcete vziať aj psíka môžete – ale len v prípade, že nebude rušiť ostatných. Pri špeciálnych projekciách dostane váš miláčik vlastný pelech, niečo pod zub a misku s vodou. Toto však nie je to najväčšie lákadlo pre návštevníkov. V pražskom mini-kine je totiž v cene lístka zahrnutá degustácia štyroch rumov a tapas v podobe orieškov. Návštevníci tak môžu v prípade nezáujmu o film aspoň zapiť svoj zlý výber. Kino ponúka filmové predstavenie aj bez občerstvenia. Citlivé povahy však budú mať pravdepodobne problém s návštevou toalety, pretože tá je umiestnená v skrini priamo v premietacej sále.  Na druhej strane o nič z filmu neprídete - v zrkadle je totiž umiestnený monitor, a tak film môžete pozerať aj na záchode. 

Azda najdiskutovanejšou a zároveň najemotívnejšou udalosťou od smrti kráľovnej Alžbety II.  v Spojenom kráľovstve je vydanie autobiografie princa Harryho. Kniha vyšla v utorok a okamžite sa dostala na prvé miesto najpredávanejšej nebeletristickej knihy za jeden deň – hneď v utorok sa predalo 400 tisíc výtlačkov. Na britských ostrovoch sa rýchlejšie predávala počas jedného dňa už len jedna-jediná kniha, tak isto o Harrym. Išlo však o čarodejníckeho učňa Harryho Pottera.  Okrem rôznych zaujímavosti a pikantérií z britskej kráľovskej rodiny postavil princ do pozoru aj bezpečnostných analytikov. Tých znepokojuje, že princ Harry v autobiografií otvorene píše o svojom pôsobení vo vojne v Afganistane. Priznal sa, že zastrelil Afgancov a tak teraz seba, aj svoju rodinu, vystavil možnej pomste.

So starým rokom sme sa rozlúčil a nás zaujala správa o tom, že išlo o druhý najteplejší  rok v Európe v histórii meraní. Prvenstvo si drží rok 2020, minulý rok za ním zaostal len o 0,3 desatiny stupňa Celzia. Dáta zverejnila európska agentúra pre sledovanie atmosféry a klimatických zmien Copernicus.  Absolútne rekordy padali v západnej a južnej Európe, minulý rok bol historicky najteplejší v Portugalsku, Španielsku, Írsku,  vo Veľkej Británii, ale aj vo Švajčiarsku či v Chorvátsku. Na Slovensku sme to minulý rok nemali dramatické  - rok 2022 sa u nás neocitol ani v prvej trojke najteplejších rokov.
Teplo a nedostatok zrážok na „starom kontinente“ zapríčinili najhoršie sucho za posledných 500 rokov. Do ovzdušia uniklo najviac škodlivých plynov za posledných 15 rokov, rástla aj koncentrácia oxidu uhličitého a metánu, čo  nie je dobrá správa pre klímu.

Autorka: Barbara Štubňová; Foto: CANVA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame