K veci: Samosprávy protestujú za väčšiu vládnu pomoc

K veci: Samosprávy protestujú za väčšiu vládnu pomoc

Hostia: Jozefom Božik (podpredseda Združenia miest a obcí Slovenska), Ľubica Balgová (primátorka Sliača) a Richard Rybníček (prezident Únie miest Slovenska). Zaznie aj vyjadrenie dočasne povereného premiéra a dočasne povereného ministra hospodárstva.

Samospráva je partner, nie lokaj – Vy rozhadzujete, my živoríme. Aj tieto heslá zneli pred budovou parlamentu, kde stovky primátorov a starostov zo Združenia miest a obcí Slovenska verejne tlmočili svoj nesúhlas s kompenzáciami cien energií aj so zákonmi, ktoré uberajú z pokladníc samospráv. Niektoré mestá musia zvyšovať poplatky, iné zas pozastavili služby mestského úradu, školských klubov, či knižnice. Veľký problém však nevidí Únia miest Slovenska, hovorí naopak o tvrdých, ale úspešných rokovaniach. Aké sú výhrady združenia miest a ako odpovedajú zástupcovia štátu? Prečo kým jedna organizácia protestuje, druhá verejné demonštrácie odmieta?

Odpovieme v relácii K veci s podpredsedom Združenia miest a obcí Slovenska Jozefom Božikom, primátorkou Sliača Ľubicou Balgovou a prezidentom Únie miest Slovenska Richardom Rybníčkom. Zaznie aj vyjadrenie dočasne povereného premiéra a dočasne povereného ministra hospodárstva.

K veci 22.02.2023 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


230222_K VECI_Nina.jpg



Moderuje: Nina Alžbetkinová; Foto: PIXABAY/geralt

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame