Naši a svetoví: Andrej Kráľ

Naši a svetoví: Andrej Kráľ

Ktovie, koľko detí na svete  počuje mamin hlas, vďaka  úspešným výsledkom výskumu aj jeho tímu.  Koľkým ľuďom umožnil opäť vnímať okolitý svet aj ušami?  Profesor Andrej Kráľ, riaditeľ Inštitútu audioneuro-technológie v Škole medicíny v nemeckom Hannoveri je jedným z pionierov výskumu plasticity mozgu, vývoja a kritických fáz hluchoty.  Práve on je dnes hosťom Ľubice Hargašovej:

Naši a svetoví: Andrej Kráľ 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na ulici, v mestskej hromadnej doprave, v aute, či na prechádzke so psom, jednoducho kamkoľvek sa pohneme všade stretneme mladých ľudí  s mobilným telefónom vo vrecku, a so slúchadlami v ušiach. Niektorí tak hlasno počúvajú hudbu, že  znie celým okolím. Hovorí sa, že čo si v mladosti  aj nechtiac spôsobíš, v staršom veku sa ti to vypomstí. Je to tak aj so sluchom? Aj o tom sa v rozhovore s profesorom Andrejom Kráľom dotkla Ľubica Hargašová.

Naši a svetoví: Andrej Kráľ 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Neurológ, profesor Andrej Kráľ diplom doktora medicíny získal na Komenského univerzite v Bratislave, profesúru v odbore fyziológia už vo Frankfurte nad Mohanom, dlhé roky s veľkým úspechom pôsobil v na univerzite v Hamburgu, medzi tým bol v Dallase, v USA, prednášal po celom svete. A prečo skončil v Nemeckom Hannoveri v hlavnom meste spolkovej krajiny Dolné Sasko. Oslávil tam v tomto roku aj svoju paťdesiatku. Pokračuje Ľubica Hargašová.

Naši a svetoví: Andrej Kráľ 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak by neurológ  profesor Andrej Kráľ, svetovo uznávaný odborník  na sluch, dostal ponuku podeliť sa so svojimi skúsenosťami na Slovensku, rád príde. Poradí aj pomôže.

Autorka: Ľubica Hargašová; Foto: archív AK

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame