Rádiovíkend 22. 5. 2021 - pozvánky

Rádiovíkend 22. 5. 2021 - pozvánky

23. 05.

Jarným chodníčkom

... je názov výletu, ktorý na zajtra pripravujú turisti zo Zabudišovej v okrese Nové Mesto nad Váhom. Vyberiete sa do 6 kilometrov vzdialených Haluzíc, kde si môžete pozrieť Haluzickú tiesňavu, zrúcaninu Románskeho kostolíka, či vyjsť na neďalekú rozhľadňu Hájnica. Stretnete sa zajtra v Zabudišovej, časti Barina o 13:00.

--

Remeslo má zlaté dno

... podujatie, ktoré sa začína zajtra o deviatej hodine v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke. Pripravili pre Vás prezentácie remeselníkov spojené s ukážkami ich práce. Návštevu môžete spojiť s jazdou na Historickej lesnej úvraťovej železnici alebo pozrieť si výstavy Drotári a drotárstvo a Vlaky s vôňou dreva.

--

Smolnícka dolina

Krajská organizácia cestovného ruchu Kočice Región Turizmus predstavuje menej navštevované miesta ako tipy na výlety. Jedným z nich je Smolnícka dolina na juhu Spiša - pokračuje riaditeľka Krajskej organizácie Lenka Vargová Jurková.

Smolník Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ďalšie menej známe miesta Košického kraja, kde sa oplatí ísť na výlet, nájdete na stránke krajsveta.sk.

--

29. 05.

Spoznaj Humenné

Spolu s turistickými sprievodcami budete budúcu sobotu spoznávať Humenné. Viac povie Jana Bončiková z turistického informačného centra Humenné.

Humenné Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

Do konca októbra

Pohybom si ma nájdi

Klub orientačného behu Čingov pre Vás pripravil zábavnú aktivitu zameranú na pohyb v otvorenej prírode s prvkami orientácie. Úlohou je navštíviť všetky kontrolné stanovištia v teréne, ktoré sú zakreslené na mape. Každé má svoj kód a písmeno. Písmena vpíšte do tabuľky a pošlite výsledné heslo na určený e-mail. Účastníci aktivity budú odmenení. Štart májového kola sa nachádza v teréne na výtyčke pred vstupom do lesa, smerom od Iliašoviec, od futbalového štadióna na kaplnku. Zábavná aktivita bude pokračovať do konca októbra.

--

Novinky z hradov Šášov a Revište

Ak máte radi poznávanie histórie, máme pre vás novinky z hradov Revište a Šášov, na ktorom vytvorili 3D model hradu. Nachádza v Expozícii Združenia za záchranu hradu Šášov v podhradí. Na Revišti spracovali architektonickú štúdiu, vďaka ktorej sa postupne na hrade budujú prvky, ktoré reflektujú skutočnú podobu hradu z minulosti. Aktuálne budú tvoriť turisticky atraktívne prvky, prípadne turistickú infraštruktúru pre návštevníkov.

Autor a foto: Ladislav Eliaš

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame