Rádiovíkend 31. 7. 2021 - pozvánky

Rádiovíkend 31. 7. 2021 - pozvánky

Hlbocký vodopád

O tom, že príroda v okolí Hlbockého vodopádu je naozaj krásna svedčí, že tu nakrúcali známe slovenské rozprávky ako Perinbaba, Soľ nad zlato, Sokoliar Tomáš a Dúhová panna. Pred pár dňami tu otvorili obnovený chodník z obce Hlboké nad Váhom k Hlbockému vodopádu. Pokračuje starostka Karin Holešová.

Grajciarová Hlboké Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

31.7. - 02. 08.

Pohár Slovenského krasu v orientačnom behu

... napíše o niekoľko dní svoju 18. kapitolu. Od prvého ročníka doteraz na podujatí štartovali tisícky vyznávačov behu v neznámom teréne, ktorí si s mapou a buzolou v ruke užívali terény Slovenského krasu. Slovenský kras vytvára pre orientačný beh mimoriadne atraktívne podmienky. Množstvo závrtov nachádzajúcich sa na krasových planinách v kombinácii s jedinečnou krasovou vegetáciou a krasovými škrapami stavia pred pretekárov výzvy, ktoré musia na trati zvládnuť. Centrum pretekov bude v obci Krásnohorská Dlhá Lúka, Penzión Jozefína. Terén: Terén etapy 1, 2, 4 je podobný terénu finále dlhej trate Veteránskych MS 2023 E1, E2, E4 Krasový terén so závrtmi. Na svahoch závrtov sa často nachádzajú kamenné polia a skalnaté zrázy. Vegetáciu tvorí väčšinou listnatý les s občasným výskytom ihličnatých stromov. Priebežnosť a viditeľnosť je prevažne dobrá, v menšej časti terénu sa nachádza hustejší porast. Pohyb je miestami obmedzený kamenitou podložkou a konármi po ťažbe dreva. V teréne sa vyskytuje stredne hustá sieť lesných chodníkov a ciest.

--

01. 08.

Nedeľa v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke

Zajtra pre Vás v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke pripravili od 11:00 do 16:00 podujatie Kuchyňa starých materí. Variť budú skúsené kuchárky v jednotlivých objektoch tradičné kysucké jedlá a majsterky varešky predvádzať naživo svoje umenie. Ich výtvory budete môcť aj ochutnať.

--

Memoriál Petra Žáka

... sa začína zajtra o deviatej pred sochou generála Svobodu vo Svidníku. Pripravili pre Vás dve trasy - na Stropkov, Holčikovce, Domašu a späť a druhú 125 kilometrovú cez Domašu, Vranov nad Topľou, Hanušovce, Giraltovce a späť do Svidníka. Podujatie sa neuskutoční len v prípade zlého počasia.

--

07. 08.

Hory a mesto v Martine

Na budúcu sobotu vám odporúčame noc v amfiteátri v Martine. Budete tam môcť stanovať alebo časť večera prespať v spacáku. Ale najmä - pozerať filmy, keďže sa tam zastaví festival Hory a mesto. Premietanie sa začína o 21-vej - program približuje Jozef Krištoffy:

Hory a mesto Martin Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Festival „Hory a mesto" sa v Martine na budúcu sobotu začne ešte pred premietaním, už o 19:00. Kým sa zotmie, môžete si pozrieť výstavu fotografií Rasťa Hatiara alebo si zaliezť v lanovom parku.

--

Častovský cyklookruh

V okolí hradu Červený kameň sa budúcu sobotu uskutoční MT biker častovský cyklookruh. Viac povie spoluorganizátor Vladimír Schwarz.

Častá Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

08. 08.

Sereďmaratón

... je cyklopodujatie, ktoré sa začína budúci týždeň v nedeľu o 10:10. Viac povie organizátor pretekov Lukáš Riha

Sereď Maratón Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor a foto: Ladislav Eliaš

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame