Rádiovíkend 14.05.2022 - pozvánky

Rádiovíkend 14.05.2022 - pozvánky

14. 05.

Noc múzeí a galérii

Lesnícke a drevárske múzeum vo Zvolene pripravilo Noci múzeí a galérii podujatie. Viac povie Tatiana Figurová

Noc múzeí a galérii Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

Vihorlatské múzeum

K podujatiu Noc múzeí a galérii sa pridáva aj Vihorlatské múzeum v Humennom, od 13:00 do 18:00, majú pre vás prehliadky kaštieľa, skanzenu a výstavy.

--

Tatranská múzejná noc

Do celoslovenskej akcie sa zapojí aj Múzeum TANAP-u v Tatranskej Lomnici. Návštevníci sa dnes môžu tešiť na bohatý program, ktorý ponúkne v poradí 7. ročník Tatranskej múzejnej noci. Najmenších potešia rozprávky, ekohry či kreatívna dielňa. Ešte pred zotmením čaká návštevníkov prednáška Pavla Balla, ktorý zasvätil nielen profesionálny život ochranára, ale aj svoj voľný čas tatranským svišťom.

--

Dnes a zajtra sa budú na Zvolenskom zámku konať Zabudnuté remeslá, podujatie priblíži Terézia Fiľová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Stredné Slovensko.

Tatranská múzejná noc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

Ľudové umelecké remeslá

... podujatie, ktoré v príjemnom prírodnom prostredí majú pre vás vo viacerých mestách na Slovensku. Budúci týždeň, od piatka do nedele, budú na kúpeľnom ostrove v Piešťanoch. Viac povie organizátor Miloš Kunkel.

Ľudové umelecké remeslá Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

Cyklodreziny

Horehronské preteky v cyklodrezinách pre vás majú dnes od 13:00 do 15:00 v peknom prostredí v Hronci v okrese Brezno. Prihlásiť sa môžete ešte aj pred začiatkom podujatia. Viac povie Petra Ridzoňová Hlásniková z OOCR Región Horehronie.

Cyklodreziny Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

15. 05.

Po stopách Klížskeho opátstva

... turistická akcia, ktorá sa začína zajtra o 10:00 pri kultúrnom dome v Klížskom Hradišti. Majú pre vás trasu: Klížske Hradište – rozhľadňa Chotenovec – Skále – kaplnka svätej rodiny – urbárska chata Prameň. Jedná sa o nenáročnú túru po neznačených chodníkoch v sprievode miestnych turistov. Pri urbárskej chate bude pre každého turistu pripravený účastnícky list a malé pohostenie.

--

20. 05.

Múzeum pre Vás: Botanická vychádzka do okolia Diviny

Máj je nielen mesiacom lásky, ale aj časom rozkvitnutých lúk. Preto vás organizátori z Považského múzea v Žiline pozývajú na lektorovanú vychádzku do prírody pod vedením botaničky Považského múzea Květy Kickovej. Tematicky bude venovaná spoznávaniu lúčnej flóry suchých aj mokrých stanovíšť. Priblíži nielen druhovú rozmanitosť bylín a tráv rastúcich na lúkach, ale i reprodukčné stratégie rôznych rastlín a iné lúčne zaujímavosti. Vychádzka je fyzicky nenáročná a bude situovaná v ľahko dostupnom teréne, potrebná je však pevná obuv. Podujatie je vhodné pre každú vekovú kategóriu. Stretnutie bude o 16:00 na autobusovej zastávke Divina/Lúky, Lokaj. Trasa bude prechádzať okolím miestnej časti Lúky patriacej pod obec Divina. Predpokladaný návrat do Žiliny je o 19:30.

--

21. 05.

Behaj s rozumom

... podujatie, ktoré pre vás pripravia budúcu sobotu od 15:00 do 18:00 v areáli základnej školy Golianova v Banskej Bystrici. Súčasťou sú majstrovstvá Slovenskej republiky v orientačnom behu a čaká na vás aj jednoduchá trať, kde budete hľadať kontroly, pri ktorých okrem behu treba aj rozmýšľať.

--

Beh dolinkami

Liptovská obec Malatíny a občianske združenie Tri Malatíny Vás budúcu sobotu od jedenástej pozýva na 1.ročník športovej akcie Beh dolinkami. Trať hlavného behu má približne 8 a pol kilometra a vedie cez rôzne povrchy – bežci budú behať po asfalte, po poľnej ceste aj po tráve. Registrácia je možná cez stránku beh.sk ako aj na mieste v deň pretekov. Okrem hlavného behu sa uskutočnia aj detské behy s dĺžkou trate 200 metrov pre najmenších a 2000 metrov pre staršie deti.

--

MTB Tour Podhorany pri Prešove

V sobotu o týždeň sa môžete zúčastniť na pretekoch horských bicyklov. Čaká na vás 30 kilometrová trasa: Podhorany, Haľagoš, Proč, Nemcovce, Podhorany. Registrácia sa začína o 13:00. Pre deti vo veku 0 - 14 rokov pripravia "Podhoranský polkilometer" - trasa v obci po asfalte, kde každý bude víťazom.

--

Turistika v Štiavnických vrchoch

Budúcu sobotu sa pridajte k turistom zo Zvolena na túru v Štiavnických vrchoch. Majú pre vás mierne náročnú 12 kilometrovú trasu Vyhne – Jelenia skala a späť.

pozvanky.jpg

Autor: Ladislav Eliaš

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame