Rádiovíkend 27.08.2022 - pozvánky

Rádiovíkend 27.08.2022 - pozvánky

27. 08.

Turistická spomienka na SNP

Dnes vás v Kunerade čakajú členovia a priaznivci občianskeho združenia AKURAD – Aktivity Kuneradu a Rajeckej doliny na celodennej sérii turistických a kultúrnych podujatí, ktorými si pripomenieme SNP. O programe hovorí členka združenia Dorota Mangová.

Turistická spomienka na SNP Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

28. 08.

Modro-žltá túra okolo Kamzíka

... sa začína zajtra popoludní. Modro-žltá je jednak preto, že povedie aj po modrej a žltej turistickej značenej trase, ale aj preto, že túrou chcú organizátori vyjadriť podporu a spolupatričnosť Ukrajine, ktorá už pol roka vzdoruje ruskej vojenskej agresii. Podrobnosti o podujatí povie Martin Bednárik

Modro-žltá túra okolo Kamzíka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

Kráľovská svadba na Pustom hrade nad Zvolenom

... sa začína zajtra o desiatej. Viac povie Terézia Fiľová.

Kráľovská svadba na Pustom hrade nad Zvolenom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

Exkurzia V šľapajach minulosti pri Gemerskom sade

... sa začína zajtra o deviatej v obci Gmerský Sad v okrese Revúca. Pri prechode západnou časťou planiny Koniar s obrovskými závrtmi zabŕdnete do dávnej i nie tak dávnej minulosti. Pozriete si bývalé močidlá na máčanie konope, dnes už len malé jazierka v lesnej tôni. Pohľadáte záhadné kvádre hlboko v lese. Kto ich zo skaly vytesal, za akým účelom a prečo ich tam nechal? Poviete si tiež o výbuchu v jaskyni, o náleze stredovekých šachtových pecí aj osade Somkút, ktorá zanikla pravdepodobne v 16. storočí. Túru zakončíte pri horárni nad dedinou príbehom šiestich obyvateľov Gemerského Sadu.

--

Lackovský lesný beh

V okrese Humenné si zajtra môžete zasúťažiť na Lackovskom lesnom behu. Michal Danko povie, čo pripravili pre záujemcov.

Lackovský lesný beh Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ešte jedno upozornenie – na dlhú trasu zo Sniny do Lackoviec vyrazia bežci len v prípade, že ich bude minimálne 30. Organizátori im zabezpečia prevoz vecí. Registrovať sa dá aj priamo pred pretekmi v Lackovciach. Štart na dlhej trati v Snine je zajtra o 12:00, na krátku trasu v Lackovciach vyrazia bežci o 13:00.

--

1. 9.

Slávnostné otvorenie náučného bylinkového chodníka na Kráľovu studňu

... sa koná prvého septembra so začiatkom o desiatej pri požiarnej zbrojnici v Lenartove v okrese Bardejov. Chodník si budete môcť s organizátormi prejsť aj spoločne.

--

10. ročník hviezdicového výstupu a výšľapu k Dvojkrížu na Ostrom vrchu v Kálnici

... sa bude konať prvého septembra. Príchod ku krížu bude približne o 12:00. Pri dvojkríži bude krátky program a potom opekačka z vlastných zásob.

--

Fiľakovské hradné hry

... sa konajú budúcu sobotu od 14:00. Hradné nádvorie zaplní autenticky odetými účinkujúcimi rozličných spolkov a skupín, prezentujúcich život, kultúru a tradície niekoľkých historických ér. Tí najmenší sa môžu tešiť na historických zabávačov – šašov a žonglérov, chodúľové divadlo či sokoliarske predstavenie.

--

3. 9.

Minimaratón

... je podujatie pre malých bežcov, ktoré bude budúcu sobotu v Banskej Bystrici. Viac povie organizátor Peter Fabok.

Minimaratón Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

Pod hviezdami

... podujatie, ktoré má pre Vás jeho organizátorka Dominika Stránska.

Pod hviezdami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

2. – 4. 9.

20. ročník regionálneho zrazu cykloturistov regiónu Záhorie a zraz cykloturistov v Malých Karpatoch

... bude od piatka do nedele. Miesto zrazu je kynologické cvičisko v Jablonici s prípojkou vody a elektriny. Trás je niekoľko, stačí si len vybrať. Prezentácia bude v piatok od siedmej do deviatej večer.

--

3. – 4. 9.

30. ročník Dní svätého Huberta

... bude budúci víkend v areáli Múzea vo Svätom Antone. Pozrieť si môžete majstrovstvá Slovenska vo vábení jeleňov a ostatnej zveri, porota bude hodnotiť aj ozdobu pánov – poľovníkov, ako napr. klobúk, nôž či bradu, v sýpke bude pripravená výstava „Tri desaťročia Hubertových slávností“ a výstavy Poľovnícka galéria, Poľovníctvo vo fotografii.

--

4. 9.

47. ročník Púchovského okruhu za zdravím – Memoriál MUDr. Vadoviča

Trasy jednotlivých túr vedú hornatým terénom s krásnymi vyhliadkami na Púchov a jeho okolie na rozhraní malebných pohorí Javorníky, Strážovské vrchy a Biele Karpaty. Prezentácia a štart bude na Námestí slobody v Púchove o siedmej ráno. Organizátori majú pre vás 10, 15 a 22 kilometrové trasy, ktoré vedú po turistických značkách a vlastnom značení. V cieli bude pre vás pripravený kultúrny program, bohatá tombola, skvelý turistický guláš a občerstvenie. Podujatie sa bude konať za každého počasia. Právo na účasť má každý organizovaný i neorganizovaný turista. Deti do 14 rokov sa môžu zúčastniť len v sprievode dospelej osoby.

--

4. ročník behu v Malom Krtíši

... bude v nedeľu od desiatej. Pripravené sú pre Vás detské trate ako aj trate pre dospelých v dĺžke 3,3 a 10 km, pre northwalking 6,6km. Tento rok pozývajú aj všetkých kolobežkárov, ktorí budú mať 16,5 km trať. Odmenou pre Vaše deti bude medaila v cieli.


foto pozvanky.jpg

Autor a foto: Ladislav Eliaš

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame