Rádiovíkend 25.03.2023 – pozvánky

Rádiovíkend 25.03.2023 – pozvánky

24. – 26.03.

Majstrovstvá SR v behu na lyžiach

... sa konajú do nedele na Štrbskom Plese. Dnes sa môžete tešiť na atraktívne šprinty dvojíc voľnou technikou v žiackych, dorasteneckých a seniorských kategóriách. Počas víkendu bude v Areáli bežeckého lyžovania Štrbské Pleso aj niekoľko obmedzení. Dnes dopoludní uzatvoria všetky trate v blízkosti areálu, popoludní bude otvorený okruh na Mlynickej lúke a počas dňa si môžete zalyžovať vo Furkotskej doline s prístupom po Jamskej ceste od Hotela Solisko. V nedeľu uzatvoria všetky trate FIS vo Furkotskej doline a do 15:00 bude otvorená iba Mlynická lúka.

--

25.03.

Festival Ne/cestou do kina

... sa začína dnes o 16:00 v kine Tatra vo Vrábľoch. Podujatie je kombináciou pútavých prezentácií, cestovateľských videí a fotografií, ktoré premietnu na veľkom plátne kina. Súčasťou programu bude aj fotovýstava a premietanie filmu Pavla Barabáša: Salto je kráľ. Začiatok premietania je dnes o 21:00.

--

Nová krížová cesta nad Kysuckým Novým Mestom

Dnes môžete putovať na vrch Tábor - na novú krížovú cestu, ktorú slávnostne požehnajú. Stretnete sa o 13:00 na Hornej Skotni v Kysuckom Novom Meste. Jednotlivé zastavenia zhotovili miestni umeleckí kováči. Trasa cesty je súčasťou tzv. Severnej trasy Svätojakubskej cesty, ktorá ide cez Kysuce zo Živčákovej k chrámu sv. Jakuba v Kysuckom Novom Meste, ktorý je najstarším kostolom v celom regióne Kysúc až do Žiliny.

--

Deň hvezdární a planetárií

... si pripomenú dnes v Prešove v rámci medzinárodnej iniciatívy pri príležitosti jarnej rovnodennosti. Zameraná je na podporu šírenia poznatkov astronómie a oboznamovanie verejnosti s prácou astronomických zariadení. Program sa začína v projekčnej sále planetária pod umelou hviezdnou oblohou o 15:00.

--

26.03.

1. jarný bikerfest

... sa začína zajtra o 9:00 na vonkajšom červenom brehu č. 4 v Košiciach. Intervalový štart jednotlivcov bude o 10:30.

--

Modro-žltá túra okolo Koziarky

Zajtra pokračuje séria modro-žltých túr. Modro-žltá je jednak preto, že povedie prevažne po modrej a žltej turistickej značenej trase a aj preto, že túrou chcú organizátori vyjadriť podporu a spolupatričnosť Ukrajine, ktorá už vyše roka vzdoruje ruskej vojenskej agresii. Tentoraz pôjdete okolo Koziarky v bratislavských Malých Karpatoch. Podrobnosti má Martin Bednárik.

Modro-žltá túra okolo Koziarky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

01.04.

Výstup na Strážov v Strážovských vrchoch

... pre vás pripravujú turisti zo Šurian, odkiaľ odchádza autobus o 6:00. Túra sa bude začínať v obci Zliechov, ďalej bude pokračovať po červenej značke cez Sedlo pod Strážovom a Lúku pod Strážovom na vrchol Strážova. Naspäť pôjdete cez Čičmany.

--

Memoriál Vlada Tatarku a Petra Šperku

... sa koná budúcu sobotu so začiatkom o pol ôsmej v Hoteli Sasanka v Tatranskej Lomnici. Organizátori ďakujú za veľký záujem, maximálny počet pretekárov bol už prekročený, ale môžete prísť povzbudzovať. Vyhodnotenie bude o 17:30 a následne pripravia organizátori kultúrny program. Ide o 20. ročník medzinárodných pretekov horských služieb. Pripravené budú 4 disciplíny: lezenie v ľade s horným istením, lezenie v skale s horným istením , kros a obrovský slalom v teréne bez saní vo dvojici.

--

Otvorenie novej cyklotrasy a prvá jazda Vrchárskej koruny Abova 2023

... budú o týždeň v sobotu. Viac povie Eva Dučaiová.

Otvorenie novej cyklotrasy a prvá jazda Vrchárskej koruny Abova 2023 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

31.03. – 02.04.

Majstrovstvá sveta v skialpinizme veteránov

... budú budúci týždeň od piatka do nedele v Nízkych Tatrách. Viac povie riaditeľka podujatia – Katarína Belicová.

Majstrovstvá sveta v skialpinizme veteránov Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

IMG_20180414_162851.jpg

Autor: Ladislav Eliaš

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame