Rádiovíkend 27.05.2023

Rádiovíkend 27.05.2023

27. 5.

Glgáč

... je názov podujatia, ktoré sa po 3. krát uskutoční dnes na hrade Revište pri Žarnovici. Na podujatí sa predstavia hrnčiari z rôznych kútov Slovenska. Každý z nich rád návštevníkom umožní roztočiť hrnčiarky kruh, či chopiť sa hliny a vytvoriť si vlastný výrobok. Keďže sa podujatie koná na hrade, nebude chýbať stredoveká hradná téma, ktorú sprostredkuje stredoveký spolok rytierov Vir Fortis. Chýbať nebudú aktivity pre deti, či vystúpenie obľúbeného šaša Fjodora.

--

28. 5.

Modro-žltá túra

... pokračuje zajtra. Viac povie organizátor Martin Bednárik.

Modro-žltá túra Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

27. – 28. 5.

Dni rododendronov v Arboréte Borová hora Technickej univerzity vo Zvolene

... budú počas tohto víkendu od 09:00 – 18:00. Pokračuje Ján Lichý

Dni rododendronov v Arboréte Borová hora Technickej univerzity vo Zvolene Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

Deň detí na hrade Strečno

Zajtra bude na hrade Strečno veselo. Koná sa tam deň detí. Viac povie Magdaléna Lacková.

Deň detí na hrade Strečno Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

--

1.6.

Hikemates večer o horách a ľuďoch

... sa koná vo štvrtok o 17:30 v košickej Tabačke. V tento večer vám organizátori zabezpečia zaujímavé diskusie cestovateľov, ale i bohatú tombolu.

--

3. – 4. 6.

Trnavská stovka nonstop pochod hrebeňom Malých Karpát

... sa koná budúci víkend. Hlavná 100 kilometrová trasa vedie z Bratislavy, cez Pezinskú Babu, Obec Bukovú, najvyšší bod je Veľká Vápenná vo výške 752 m.n.m a celkové prevýšenie na trase je 3300 m. Štart je individuálny, budúcu sobotu 3. júna na Bratislavskej hlavnej stanici v čase od 05:00 do 08:00. Registrácia je už tradične pod Kamzíkom od 6:00 pri stánkoch. Cieľ je v Brezovej pod Bradlom, do 9:00 v nedeľu, v rekreačnom stredisku Matejková. Je možné absolvovať aj kratšie trasy – od 26 km do 65 km, alebo nočnú romantickú trasu 35 km. Za každú, aj kratšiu trasu účastník získa na pamiatku diplom. Komu by to nestačilo, môže pokračovať do Trenčína, na trase dlhej 169 km. Podujatia sa môžu zúčastniť aj cykloturisti, ktorých organizátori prosia o ohľaduplnosť voči chodcom na trati a používanie zvončeka na bicykli.


Autor: Ladislav Eliaš

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame