Na trasách Častovského cyklookruhu

Na trasách Častovského cyklookruhu

Na trasách Častovského cyklookruhu

Potulky na bicykli tento raz absolvujeme v Malých Karpatoch nad obcou Častá. Začíname na lúke pod lesom oproti hradu Červený Kameň. Keby sme tam boli 5. augusta 2023, tak by sme stáli pri veľkom stane a okolo nás by bolo množstvo cyklistov, veľkých aj malých; postupne by odchádzali na trasy. Lebo 5. augusta 2023 tam nadšenci organizujú Častovský cyklokruh. Čo to je a po akých trasách vedie, to sa dozvieme. Aby sme vyrazili do lesa informovaní, o to sa na začiatku postarajú dvaja domáci. V lipovej aleji sa najprv rozhovoril Michal Slávik z Lesov SR:

Na trasách Častovského cyklookruhu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Snímka 15.jpg

Texty k foto (Autor: Pavol Vadovič, snímky č. 1,2 a 15 Sylvia Hoffmannová):

Snímky 1-2 – Častovský cyklookruh (a naša trasa) sa začína na lúke pod lesom oproti hradu Červený Kameň. Ale ak máte čas, vojdite aj do hradu, je tam múzeum.

Snímka 3 – Trasa Častovského cyklookruhu vedie cez zvernicu. Podľa toho sa tam treba aj správať.

Snímka 4-5 – Vzápätí potom, ako sme vošli do zvernice, nahrávame. V tejto časti ideme po asfalte.

Snímka 6 – Na významných bodoch trasy nájdete informačné tabule. Táto hovorí o kopci Geldek, ktorému domáci hovoria Keltek.

Snímky 7-8 – V lokalite Holint. Kedysi tu stáli huncokárske domčeky, dnes po nich zostal len starý sad na veľkej lúke.

Snímka 9-12 – Aj takto vyzerá povrch trasy Častovského cyklokruhu.

Snímka 13 – Ďalšia stopa po huncokárskom osídlení: Panský dom.

Snímky 14-15 – Prestávka na lúke, ktorú cyklisti volajú – Občerstvovačka. Pretože počas Častovského cyklookruhu práve tu pripravia občerstvenie.

Snímka 16 – Z „Občerstvovačky“ ideme dole po dobrom asfalte. Mohli by sme ešte odbočiť na lesnú cestu, ale skrátili sme si trasu.

Snímka 17 – Končíme opäť pri hrade Červený Kameň.

Galéria

Snímka 1.jpg Snímka 2.jpg Snímka 3.jpg Snímka 4.jpg Snímka 5.jpg Snímka 6.jpg Snímka 7.jpg Snímka 8.jpg SNímka 9.jpg Snímka 10.jpg Snímka 11.jpg Snímka 12.jpg Snímka 13.jpg SNímka 14.jpg Snímka 15.jpg Snímka 16.jpg Snímka 17.jpg
Autorka: Sylvia Hoffmannová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame