Zmrzlina

Zmrzlina

Náš tohto týždňový seriál bude studený a sladký, určite poteší malých aj veľkých. Hovoriť totiž budeme o zmrzline! Ako sa príprava tejto ľadovej pochúťky zmenila za posledné roky, ktorý druh sa hodí k jednotlivým ročným obdobiam a ako spoznáme kvalitnú zmrzlinu povie spolu so zmrzlinárkami aj Dáša Omastová.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň vám robíme chúťky každé ráno, s obľúbenou letnou "maškrtou" - zmrzlinou. Na tú nemusíte stáť len v radoch pri stánkoch, ale stačí zájsť do obchodu a zmrzlinu od výmyslu sveta môžete servírovať aj doma - na raňajky, na obed i na večeru. Ako sa zorientovať v bohatej ponuke a či drahšia zmrzlina znamená aj lepšia, to otestovala Dáša Omastová.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Už od pondelka spolu raňajkujeme zmrzlinu, aspoň teda vo zvukovej podobe. Aby ste nepovedali, že vám rozprávaním o zmrzline robíme len chute, dnes poradíme aj to, ako ich naplniť a vyrobiť si v pohodlí domova vlastnú studenú pochúťku. Lyžice do ruky, mrazničky pripraviť, začíname spolu s Dášou Omastovou!

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dali by ste sa zlákať na takú syrovú, či kebabovú? Takéto príchute sú bežné na zmrzlinárskych výstavách a sem tam nejakú studenú "exotiku" zoženiete aj u nás.

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sme vás pravidelne lákali na zmrzlinu a povedali sme aj to, ako si ju pripraviť v pohodlí domova. V dnešnej záverečnej časti sa spolu s Dášou Omastovou pozrieme na jej zdravotné účinky:

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Budúci týždeň prípadné zmrzlinové kalórie spálime v seriáli o netradičných letných športoch.

Autorka: Dáša Omastová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame