Európske práva spotrebiteľov

Európske práva spotrebiteľov

Kedysi sme stáli v radoch aj na základné potraviny, dnes môžeme nakupovať veci od výmyslu sveta, zo vzdialených krajín aj z pohodlia obývačky. S väčšími možnosťami však prichádza aj väčšie riziko. S Dášou Omastovou sa v seriáli zameriame na svetové, no najmä - bezpečné nakupovanie.  

Európske práva spotrebiteľov Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zoženiete čokoľvek a odkiaľkoľvek, je to rýchle a často aj lacnejšie ako v klasickom obchode - nakupovanie cez internet. Ak sa však tovar pokazí, alebo sa vám jednoducho nepáči, môže nastať problém. Ako v takýchto prípadoch postupovať, povie Dáša Omastová.

Európske práva spotrebiteľov 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zoženiete tam všetko - od šiat, cez elektroniku, šperky až po záhradný nábytok. Tovar z veľkých amerických, či čínskych stránok je často za zlomok bežnej ceny a doručia vám ho až pred dvere. Na prvý pohľad výhodné nákupy však majú aj svoju menej príjemnú stránku. Slovo má Dáša Omastová.

Európske práva spotrebiteľov 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Viac ráz čítať a raz klikať. Aj takto by mohlo znieť zlaté pravidlo pri online nákupoch. Tento týždeň hovoríme o tom, ako riešiť spotrebiteľské spory a aj tu platí, že najlepšia je prevencia. Čo si teda všímať na zahraničných, aj domácich e-shopoch, povie Dáša Omastová.

Európske práva spotrebiteľov 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sme hovorili o tom, aké práva majú spotrebitelia pri domácich aj zahraničných online nákupoch. Ich ochrana by sa mala v ďalších rokoch ešte zvýšiť. Do platnosti totiž vstupuje takzvaná Nová dohoda pre spotrebiteľov. Podrobnosti má Dáša Omastová.

Európske práva spotrebiteľov 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Autorka: Dáša Omastová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame