Oleje v kuchyni

Oleje v kuchyni

Tekvicový, ľanový, olivový, slnečnicový... Už viete, o čom bude tohto týždňový seriál? Áno, o olejoch. Používame ich na varenie, do šalátov, alebo na lyžičku ako denný zdroj vitamínov. Ľubomíra Goljerová ale najskôr vybehla do ulíc, aby zistila, aké oleje máte doma na poličke. 

Oleje v kuchyni Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Včera sme hovorili o olejoch na vyprážanie a pečenie, dnes ich chceme použiť do šalátov. Hlavné slovo v našej rozhlasovej kuchyni má Ľubomíra Goljerová.

Oleje v kuchyni 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Máme už vybraté oleje do teplej aj studenej kuchyne, dnes sa ideme pozrieť na ďalšie druhy, ktoré sú skôr doplnkové a môžeme ich jesť dokonca po lyžičkách. Ľubomíra Goljerová zamierila najskôr do ulíc - čo netradičné máte doma vy?

Oleje v kuchyni 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zoznámili sme vás už s olejmi, ktoré patria na panvicu, ktoré sa hodia do šalátovej misky, ale aj s tými, ktoré môžete užívať po lyžičkách. Aby sme však zachovali všetko dobré, čo majú v sebe, mali by sme ich správne skladovať. Ako neznehodnotiť vzácny obsah fľaše sa dnes pýtala Ľubomíra Goljerová:

Oleje v kuchyni 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý tento týždeň hovoríme o olejoch v kuchyni - majú však svoje miesto aj v kúpeľni. Mnohé totiž našli využitie i v kozmetike. Slovo má Ľubomíra Goljerová.

Oleje v kuchyni 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Ľubomíra Goljerová; Foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame