Ako zazimovať záhradu?

Ako zazimovať záhradu?

Príprava záhrady na zimu. Je najvyšší čas. A preto sa tejto téme budeme venovať celý týždeň.  Odborníci hovoria, že teraz je práce viac ako na jar.
Vedeli ste, že október je ideálny čas na zakladanie trávnika? Blažene Bóoczovej to povedali Ester a Ivan Zelinovci, ktorí sa údržbe záhrad venujú celoročne.

Ako zazimovať záhradu? 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zastihnúť záhradníka v októbri na rozhovor nie je vôbec jednoduché. Každý kúsok záhrady si totiž vyžaduje svoju starostlivosť a keď sme včera hovorili o údžbe trávnika, dnes pokračujeme vyhrabaným lístím. Čo s ním, povedal Blažene Bóoczovej manažér záhradníckej firmy Dušan Javor.

Ako zazimovať záhradu? 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnešný diel seriálu bude o stromoch, lebo aj tie si na jeseň vyžadujú našu pozornosť. Blažena Bóoczová však registruje aj to, že vonku momentálne prevláda usmoklené počasie a tak sa manažéra záhradníckej firmy Dušana Javora pýtala aj na to, čo sa dá v záhrade robiť, keď prší?

Ako zazimovať záhradu? 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Okrem trávnika a okrasných, či úžitkových drevín môže byť súčasťou záhrady aj malé políčko na pestovanie bežnej zeleniny. Ako ho zazimovať? Záhradníkov, manželov Ester a Ivana Zelinovcov sa pýtala Blažena Bóoczová.

Ako zazimovať záhradu? 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V seriáli tohto týždňa o príprave záhrady na zimu sme už hovorili o trávniku, stromoch, okrasných kríkoch, aj úžitkových rastlinách. Tie sa však dajú pestovať aj vo vyvýšených záhonoch. Blažena Bóoczová sa na opýtala manažéra záhradníckej firmy Dušana Javora. Podľa neho je ideálne mať aspoň tri.

Ako zazimovať záhradu? 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Autorka: Blažena Bóoczová; Foto: PIXABAY/mploscar

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame