Ako si udržať dobré vzťahy s kolegami

Ako si udržať dobré vzťahy s kolegami

Tento týždeň budeme hovoriť o pracovných - kolegiálnych vzťahoch. Možno je to trochu netradičné, keďže mnohí z nás pracujú z domu. A práve to môže byť problém... Ako ho prekonať? Ako udržiavať on-line kontakt? Povie Ľubomíra Hulínová.

Kolegovia 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Udržiavať dobré kolegiálne vzťahy je potrebné aj cez pandémiu. Tí ktorí pracujú z domu zvyčajne komunikujú cez rôzne video aplikácie. Tí aktívnejší sa občas stretnú aj neformálne niekde vonku na prechádzke. No a potom sú takí, čo do práce musia chodiť. A tu sa môže vynoriť ďalší problém súvisiaci s pandémiou. Nie každý vníma súčasnú situáciu rovnako. Pokračuje Ľubomíra Hulínová.

Kolegovia 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Včera sme hovorili o tom, že pandémia môže naštrbiť naše kolegiálne vzťahy a ak sa človek cíti ohrozený pre nerešpektovanie pravidiel ostatnými, môže sa to skončiť aj odchodom zo zamestnania. Mnohí však teraz prácu stratili aj z iných dôvodov. Ak sa im podarí nájsť druhú, dá sa začať s budovaním kolegiálnych vzťahov od začiatku. Ako? poradí Ľubomíra Hulínová.

Kolegovia 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme o kolegiálnych vzťahoch. Pandémia ich síce prevetrala, no aj na pracoviskách vznikajú kamarátstva, ktoré nezlomí ani kríza. Kde je však hranica kolegiality a kamarátstva a ako by sa dobrý vzťah mohol obrátiť proti nám? Slovo má Ľubomíra Hulínová.

Kolegovia 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Včera sme hovorili o tom, že v práci by sme sa mali vyhnúť klebetám a ohováraniu svojich kolegov. No niekedy sa môže človek akokoľvek snažiť - niečo mu na spolupracovníkoch predsa len prekáža.
Ako sa s takými problémami a pocitmi vyrovnať - poradí Ľubomíra Hulínová.

Kolegovia 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Ľubomíra Hulínová; Foto: PIXABAY/Tumisu

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame