Hrozby súčasného online sveta

Hrozby súčasného online sveta

Aj keď je dnes sviatok, veselý veľkonočný pondelok - viete, čo v tejto chvíli robia vaše deti? Možno sedia pri počítači a sledujú virtuálny svet. Ten však prináša aj mnohé reálne riziká. V Seriáli týždňa pripomína Dáša Omastová.

Hrozby súčasného online sveta 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Speváci, herci, či športovci... To boli kedysi naše vzory. Dnes ich miesto prebrali influenceri, teda známe internetové osobnosti, ktoré mládež neustále sleduje na sociálnych sieťach. Prečo by o nich mali vedieť aj rodičia - povie Dáša Omastová.

Hrozby súčasného online sveta 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnešné deti sa narodili do éry internetu, smartfónov a sociálnych sietí a tie do veľkej miery formujú ich názor. Ako zariadiť, aby nebol skreslený, nato sa odborníkov pýtala Dáša Omastová.

Hrozby súčasného online sveta 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Veľká časť spoločenského života mladých ľudí sa dnes odohráva v online prostredí. Vrátane zoznamovania sa. Hoci sú zoznamky väčšinou určené pre tých, ktorí majú viac ako 18, podľa prieskumov ich vo veľkom využívajú už 16 roční. Pokračuje Dáša Omastová.

Hrozby súčasného online sveta 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý tento týždeň hovoríme s Dášou Omastovou o trendoch a nástrahách, ktoré striehnu na deti a mladých ľudí v online prostredí. Veľkým hitom posledných rokov je aj live streaming, teda vysielanie naživo.

Hrozby súčasného online sveta 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Dáša Omastová; Foto: PIXABAY/iAmMrRob

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame