Na rybách

Na rybách

Od prvého júna sa u nás začína hlavná rybárska sezóna, ktorá ku brehom vôd priláka tisícky rybárov po celom Slovensku. Loviť sa môže vo všetkých typoch revírov. Aké povolenia na to potrebujeme? Čo tvorí rybársku výbavu? Aká technika je pri love najspoľahlivejšia? A ako sa vlastne človek stane rybárom? Aj to zisťoval v Seriáli týždňa Lukáš Mano.

Na rybách 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Oddnes sa rozbieha hlavná sezóna, loviť sa dá vo všetkých revíroch a tak sa v seriáli venujeme rybačke. Dnes je témou výbava. Udica, návnada, sieťka, či klobúk... To je iba zlomok vybavenia dobrého rybára. Čo všetko potrebujete? Zisťoval Lukáš Mano.

Na rybách 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V seriáli na tento týždeň sme sa vybrali na ryby, pretože sa práve začala veľká sezóna. Včera sme si prebrali potrebnú výbavu, dnes si zdokonalíme lovnú techniku - tá má svoje presné pravidlá. Nielen o muškárení hovoril Lukáš Mano s rybárom Richardom Hatalom.

Na rybách 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Od začiatku júna sa môžu chytať ryby aj v lipňových vodách. Ako sme však v našom seriáli už neraz spomenuli, pre rybárov zo združení je rybolov iba čerešničkou na torte. Počas roka majú kopu práce so starostlivosťou o svoj revír. Pokračuje Lukáš Mano.

Na rybách 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Rybačka nie je iba tiché posedenie pri vode. Občas sa zmení aj na poriadnu búrku emócií. Najmä keď ide o súťaživosť medzi rybármi. Preteky sú jednou z najobľúbenejších aktivít miestnych združení. Slovo má Lukáš Mano.

Na rybách 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Lukáš Mano; Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame