Digitálne zručnosti detí

Digitálne zručnosti detí

Dnešné deti sa už do sveta technológií narodili a mnohé s nimi trávia denne aj niekoľko hodín. Vedia ich však využívať bezpečne a plnohodnotne? Aké sú ich digitálne zručnosti a čo by sme ich mali určite naučiť? Na tieto otázky hľadáme odpovede v seriáli týždňa s Dášou Omastovou.

Digitálne zručnosti detí 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Čas, ktorý deti trávia za počítačom sa dá využiť aj efektívne. Okrem zábavy sa môžu zdokonaliť aj v takzvaných digitálnych zručnostiach, ktoré budú určite v živote potrebovať. Ktoré to sú, povie Dáša Omastová.

Digitálne zručnosti detí 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V seriáli týždňa hovoríme o digitálnych zručnostiach detí - čo by mali ovládať, aké sú ich silné a slabé stránky... Medzi tie posledné patrí - kybernetická bezpečnosť - jej základy prejdeme s Dášou Omastovou.

Digitálne zručnosti detí 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Moderné technológie so sebou priniesli aj viaceré nové problémy - ako na ne pripraviť deti a ako sú na tom naše školy? Dnes sa s Dášou Omastovou zameriame na obľúbené sociálne siete.

Digitálne zručnosti detí 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý tento týždeň sme hovorili o digitálnych zručnostiach detí - o tom, čo by mali vedieť, aby ich vo svete moderných technológií nič nezaskočilo. Dáša Omastová na záver ešte pridáva jednu extra zručnosť - programovanie.

Digitálne zručnosti detí 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Autorka: Dáša Omastová; Foto: PIXABAY

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame