Vďačnosť

Vďačnosť

Zajtra (21. 9.) bude Svetový deň vďačnosti, preto práve tejto vlastnosti venujeme aj náš Seriál týždňa. Kým niekto považuje vďačnosť za povinnosť, pre iného je každodenným základom slušnosti, prípadne aj rituálom. Psychologičku Denisu Zlevskú oslovila Blažena Bóoczová.

O vďačnosti 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Dnes (21. 9.) je Svetový deň vďačnosti. Táto schopnosť vie o nás veľa napovedať - každodenná vďačnosť dokáže zlepšiť deň, prípadne vyladiť psychiku, aby sme si všímali aj drobnosti v našom okolí. Ale ako je to s vďačnosťou dlhodobo? Psychologičky Denisy Zlevskej sa spýtala Blažena Bóoczová.

O vďačnosti 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Asi najviac sme vďační za rodinu. Vedia však o tom aj naši súrodenci, partneri, deti či rodičia?

Seriál vďačnosti 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovorí herečka Eva Pavlíková. O tom, ako sa vo vzťahoch naučiť vyjadrovať vďačnosť sa s psychologičkou Denisou Zlevskou porozprávala Blažena Bóoczová.

Eva Pavlíková Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Sú medzi nami šťastlivci, ktorých práca nielen živí, ale zároveň aj baví. Komu za to vďačia? Možno rodičom, že ich neodhlásili z hudobnej, trpezlivým učiteľom v škole, prípadne kamarátom a ich úprimným radám. Dnešná časť seriálu bude teda o vďačnosti za prácu. Slovo má Blažena Bóoczová.

O vďačnosti 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V aktuálnom Seriáli týždňa sme už hovorili o vďačnosti každodennej i tej dlhodobej, o tom, akú úlohu plní v rodine alebo v práci. S vlastnosťou všímať si dobré veci a vyjadrovať za ne vďačnosť sa ale nerodíme, musíme si ju vytvoriť a rozvíjať. Blažene Bóoczovej to povedala psychologička Denisa Zlevská.

O vďačnosti 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Blažena Bóoczová; Foto: PIXABAY/athree23

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame