Chutná i zdraviu prospešná Hliva ustricová

Chutná i zdraviu prospešná Hliva ustricová

Vyniká jemnou chuťou, množstvom výživných látok, ale aj schopnosťou podporiť naše zdravie. Hliva ustricová – tejto jedinečnej hube budeme venovať aktuálny Seriál týždňa. Slovo má Eva Pribylincová.

Chutná i zdraviu prospešná Hliva ustricová 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Mnohé huby majú pre nás veľký prínos. Spomeňme napríklad farmakologický priemysel v súvislosti s výrobou liekov a antibiotík či potravinárstvo, keď huby sú vďaka enzymatickému pôsobeniu nevyhnutné na produkciu syrov. Eva Pribylincová sa zamerala najmä na Hlivu ustricovú.

Chutná i zdraviu prospešná Hliva ustricová - 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Huby sú všeobecne zdraviu prospešné, pretože majú nízky obsah kalórií a tukov a nie je v nich žiadny cholesterol. Zvlášť výnimočný výživový profil má Hliva ustricová, ktorej venujeme aj náš aktuálny seriál. Slovo má Eva Pribylincová.

Chutná i zdraviu prospešná Hliva ustricová - 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pleuran, glukán a hubová vláknina sú najcennejšie zložky Hlivy ustricovej, o ktorej máme aktuálny seriál. Rastie aj v našich lesoch, ale pozor, nevýhodou tejto huby je, že má silnú schopnosť vstrebať do seba toxíny z okolia. Aj preto sa neodporúča zbierať ju napríklad v okolí ciest. No vráťme sa k jej plusom - dnes povie Eva Pribylincová viac o betaglukánových doplnkoch.

Chutná i zdraviu prospešná Hliva ustricová - 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hliva ustricová je nielen chutná, ale obsahuje aj veľa zdraviu prospešných imunologicky aktívnych látok, medzi ktoré patria aj betaglukány. Už sme ich síce v našom seriáli spomínali, ale v poslednej časti bude v súvislosti s nimi Eva Pribylincová hovoriť aj o deťoch.

Chutná i zdraviu prospešná Hliva ustricová Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

(premiéra 17.1.2022)

Autorka: Eva Pribylincová; Foto: PIXABAY/mrngochuy

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame